Sport

Radnički angažovao Uroša Đuranovića

Novi igrač Radničkog je napadač Uroš Đuranović (26), koji je danas potpisao ugovor sa niškim klubom.

Bivši mladi reprezentativac Crne Gore je krajem juna završio misiju u poljskoj Koroni, za koju je upisao 20 nastupa, a pre kluba iz Kjelcea je dve godine je bio igrač češke Dukle. Za Duklu je odigrao 59 mečeva i postigao devet golova. U karijeri je još nastupao i za Mogren, Iskru, Lovćen i Dečić.

“Nakon tri godine u Češkoj i Poljskoj odlučio sam da se okušam u Srbiji. Odabrao sam Radnički jer se ambicije kluba poklapaju sa mojim. Želim da napredujem, da se što pre integrišem u ekipu i da dobrim igrama i golovima pomognem timu da ostvari zacrtane ciljeve. Verujem da ću se ovde pokazati u pravom svetlu i da ću pokazati ljudima u klubu da nisu napravili grešku što su me angažovali. Pratio sam igre Radničkog koliko sam mogao poslednjih godina. Video sam da klub raste, da igra napadački i da se igrači iz Niša prodaju u dobre timove. Zbog toga mi nije bilo teško da donesem odluku i dođem ovde na Čair. Dobar sam prijatelj sa Crnomarkovićem, Grbićem, Ostojićem i Nomom, koji su sa uspehom nosili dres Radničkog i oni su mi rekli sve najbolje o klubu, njegovoj ogranizaciji, ali i samom životu u Nišu”, istakao je Đuranović.

On je po potpisivanju ugovora izneo i jedan zanimljiv detalj iz svoje prošlosti, a koji se tiče i Radničkog.

“Moram da napomenem da imam jednu vezu od ranije sa Radničkim. Odavno je poznato da navijači Radničkog i Budućnosti iz Podgorice gaje bratske odnose i da navijači ova dva kluba podržavaju jedni druge u važnim utakmicama. Tako sam i ja kao navijač Budućnosti bio u Nišu pre deset godina i navijao za Radnički na tribini sa njegovim najvatrenijim pristalicama. Eto, sada se nadam da ću svojim partijama i golovima donositi radost ljudima sa kojima sam tada zajedno navijao”, završio je Đuranović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com