Društvo

Radnici tvrde da se smrzavaju, Aster Textile da kotlovi rade punim kapacitetom

Na tvrdnju radnika turske fabrike “Aster Textile” da se smrzavaju i da rade obučeni u jakne, iz fabrike odgovaraju da su i za vreme novogodišnjih praznika konstantno zagrevali radni prostor i da kotlovi rade punim kapacitetom.  U fabrici radi oko 300 radnika.

Redakciji Niških Vesti juče su se javili radnici  fabrike Aster Textile koji su se žalili da su prinuđeni da rade u nemogućim uslovima.

“Radnica sam Aster Textile,  zamolila bih vas da objavite da se smrzavamo u fabrici iz razloga jer nema grejanja. Prinuđeni smo na rad u kapama, jaknama … kada smo pitali kako je moguće da radimo na -15C, rečeno nam je da moramo da izdržimo”, jedna od nekoliko poruka iste sadržine koje su stigle na adresu Niških Vesti.

Iz fabrike “Aster Textil” demantovali su da nemaju grejanje i tvrde da kotlovi  rade punim kapacitetom. U zvaničnom saopštenju koje je danas prosleđeno Niškim Vestima, dodaju da su i u vreme novogodišnjih praznika održavali konstantnu unutrašnju temperaturu objekta, a da je, zbog niskih temperatura i zavejanih puteva, početak rada fabrike odložen za dva dana.

Da podsetimo, jedna od vodećih  turskih kompanija tekstila, Aster Textile, je u oktobru prošle godine zvanično otvorila fabriku u Nišu.

U izgradnju fabrike koja je opremljena najsavremenijim mašinama, uloženo je devet miliona evra,  a zaposleno 300 radnika.

Ova kompanija je krajem 2015. godine kupila pogone firme Ei Čegar, nekada deo Ei holdinga, koji je proizvodio metalne proizvode i proizvode od lima, a od Vlade Srbije je dobila podsticaj od dva miona evra.

Vlasnik kompanije, Ismail Kočali, je aprila prošle godine, kada je krenula rekonstrukcija pogona EI Čegra, najavio da će se u naredne tri godine u fabrici u Nišu zaposliti 2.000 radnika. Kočali je tada najavio i da će se u Nišu proizvoditi odevni predmeti za najpoznatije svetske brendove, a da će fabrika godišnje izvoziti između 55 i 60 miliona evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com