Društvo

Radnici propalih preduzeća nezadovoljni, očekuju sastanak sa premijerom

I ovog petka tačno u 10 sati radnici propalih preduzeća okupili su ispred Gradske kuće kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćenih zarada. Traže da razgovaraju sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pošto, kako tvrdi Đorđević, nije došlo do ponovnog sastanka sa ministrom Kneževićem prošle srede, a razlozi za to nisu im poznati, radnici su rešili da se obrate gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću, tražeći od njega da im zakaže sastanak sa premijerom.

„Mi smo se na ovom skupu dogovorili da se obratimo gradonačelniku, jer već imamo zahtev u pisanoj formi namenjen premijeru Aleksandru Vučiću i ostajemo pri tome da nam gradonačelnik pomogne i da zakažemo sastanak sa premijerom Vučićem. Procenili smo da jedino premijer može da nam pomogne kako bismo došli do rešenja“, kaže nakon skupa Žarko Đorđević.

On je naglasio da su radnici u prvom krugu primili po 10.000 dinara, a u drugom krugu isplate po 21.300 dinara, te da im je rečeno da je to vrsta pomoći, ali Đorđević kaže da za njih to nije pomoć, već neka vrsta pozajmice.

Poručio je da će nastaviti da se okupljaju i narednog, kao i svakog sledećeg petka, kao što su to radili i u prethodne četiri godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com