Društvo

Radnici i dalje čekaju isplatu zaostalih zarada

Radnici propalih preduzeća u Nišu ni danas nisu dobili odgovor iz Grada o modelu njihovih zaostalih isplata.

Resorni većnik Mihajlo Zdravković na odmoru je do srede, a predstavnik radnika, Žarko Đorđević kaže da će u pisanoj formi dostaviti gradonačelniku molbu da ih ponovo spoji sa ministrom Kneževićem, da bi konačno definisali ko ima pravo na isplatu. Dodaje i da obećanje dobijeno od premijera nije u potpunosti ispunjeno.

Petak 13-ti osvanuo je i radnicima propalih preduzeća. Iako se krajem radne nedelje okupljaju ispred Gradske kuće, danas nije bilo nikog da ih primi. Gradski većnik Mihajlo Zdravković, resorno zadužen za njihov problem, trenutno je na odmoru, a tako će biti do sredine naredne nedelje.

Do tada će, kako kaže predstavnik radnika, Žarko Đorđević zatražiti razgovor sa gradonačelnikom.

„Danas smo zatražili da do utorka ili srede imamo sastanak sa gradonačelnikom jer je neophodno da se ponovo sretnemo sa ministrom Kneževićem i da definišemo ko ima pravo na isplatu a ko ne. Danas je trebalo da iz Centra za socijalni rad stigne informacija za mogućnost isplate jedne minimalne zarade naknadno prijavljenih 2.600 radnika, što je odložilo očekivanu isplatu 9-og u mesecu“, izjavio je Žarko Đorđević.

On dodaje da je obećanje koje su pre Nove godine dobili na sastanku sa premijerom delimično ispunjeno i da se o tome takođe mora razgovarati.

Pregovori se nastavljaju sledeće nedelje ukoliko, kaže Đorđević, dobiju termin sa gradonačelnikom i resornim većnikom.

Podsetimo, iz Centra za socijlani rad su ranije najavili da je obrada novopristiglih prijava pri kraju i da će termin isplate minimalca biti poznat naredne nedelje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com