Sport

Račun FK Radničkog opet u velikoj blokadi

Fudbalski klub Radnički održao je danas vanrednu konferenciju za medije na kojoj je bilo reči o presudi Vrhovnog kasacionog suda i nezakonitoj blokadi kluba od strane Zorana Bankovića, a ispred kluba obratili su se prof. dr Radan Ilić i advokat Ivana Panajotović.

 

Panajotovićeva je najpre iznela nekoliko pravnih činjenica vezanih za slučaj Zorana Bankovića, koji je, podsećamo, u junu 2014. godine tužio klub i zahtevao isplatu od skoro 10 miliona dinara.

Profesor Ilic kaze da ovako nesto nije zabelezeno u analima pravne prakse. Foto: Niske Vesti

Banković je iznos od ukupno 9.960.418 dinara, zajedno sa kamatama, želeo da naplati na ime navodnog zajma klubu, ali je Apelacioni sud u Nišu tada doneo presudu u korist kluba.

U presudi Apelacionog suda od 13. decembra 2016. godine navedeno je da je Bankovićev tužbeni zahtev neosnovan, jer navodna pozajmica kluba, koju je on potraživao, nije potvrđena odlukom ili aktom Radničkog iz Niša, odnosno ne postoji nijedna odluka Upravnog odbora kluba kojom se odobrava uzimanje zajma od Bankovića. Presudom mu je naloženo da nadoknadi Radničkom sve sudske troškove u visini od skoro milion dinara.

Banković je potom pravdu potražio na Vrhovnom kasacionom sudu.

Najnovija presuda, doneta 20. oktobra ove godine izrečena je u korist gospodina Bankovića, a time je ujedno stavljena blokada na račun kluba koja iznosi blizu 15 miliona dinara.

Iz Radničkog kažu da je ovom prilikom, pored štete nanete klubu, naneta i velika šteta pravosuđu, jer se ovom odlukom izvršilo najmanje 3 kršenja Zakona, a posebno su istakli onaj o platnom prometu po kojem je zapravo Banković “sam sa sobom zaključio ugovor” u ovom slučaju.

Ove činjenice potvrđuju i fotokopije priznanica (originali ne postoje!) u kojima se može videti da nema ni pečata kluba, ni delovodnog pečata, podataka o primaocu, potpisa…

Inače, sabiranjem iznosa iz svih priloženih priznanica dobija se zbir koji je za dva ipo miliona manji od onog koji Banković potražuje, što je još jedan apsurd u ovom slučaju.

Takođe, u klubu tvrde da se komisija, koja je trebalo da utvrdi da li je Banković zaista trošio svoj novac za potrebe kluba, nikada nije ni sastajala, kao i da ne postoje svedoci koji bi mogli da potvrde ova Bankovićeva uverenja.

Odgovor Radničkog biće podnošenje ustavne žalbe na presudu ali i krivične prijave protiv sudija kasacionog suda. Radnički će se takođe obratiti glavnom specijalnom tužiocu, Visokom savetu sudstva ali i Ministru pravde Neli Kuburović, jer smatraju da su njihove tvrdnje osnovane o čemu dodatno govori i nalaz veštaka predat Višem sudu u Nišu.

Pravnici kluba će tokom naredne nedelje spremiti odgovor na presudu, a do tada klub će zbog novonastale blokade imati velike probleme u funkcionisanju. Pomoćni trener Boban Dmitrović je dodao kako je trenutna situacija uticala i na ostale segmente kluba, a konkretno igrački kadar i stručni štab zbog toga neće otputovati na planirane mini pripreme.

Kakav će biti novi epilog ove priče, saznaćemo u narednim danima…

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com