Društvo

Putna infrastruktura i nezavršene ulice na prijemu građana

Tema današnjeg prijema građana bila je izgradnja putne infrastrukture, kazala je gradončelnica Dragana Sotirovski koja je danas u Gradskoj kući razgovarala sa građanima o njihovim pronblemima i potencijalnim rešenjima. Nezavršene , novoprojektovane ulice i ulice kojima je neohodna obnouva asfalta najčešći su problemi koje muče Nišlije.

Foto: Niške Vesti

„Ljudi se javljaju, dolaze i na taj način tako dobijamo spisak prioriteta za 2023. godinu, u saradnji sa gradskim opština, jer tamo gde su atarski putevi, gde treba da se postavi grebani asfalt, mi smo te ingerencije prebacili na gradske opštine. U većini slučajeva, nažalost i dalje preovladava problem nerešene imovine. Najvažnije je to što osluškujemo glas naroda, odnosno šta naši sugrađani imaju da nam kažu“, poručuje Sotirovski.

Zoran Prokić, v.d. direktor Direkcije za izgradnju Grada ističe da su sa građanima razgovarali o tome šta je to što je neophodno da se uradi već na proleće, kao i o tome šta još nije završeno, pošto vremenski uslovi to dozvoljavaju.

On je dodao da se na listi prioriteta  nalazi i put za Donje Vlase, koji su meštani sami sanirali, tako što su tepisima prekrivali rupe.

„Što se tiče Donjeg Vlasa mi smo skoro završili kaptažu koja je bila problem, koja je dugo godina loše funkcionisala. Taj put će biti gotov već na proleće, u pripremi je, i prioritetan je. Tako da, svaka putna mreža gde je potrebna mi ćemo to uraditi. To su naše aktivnosti tokom cele godine“, najavljuje Prokić.

Prema njegovim rečima, da bi se se započeo operativni deo na izgradnji ulica, neophodno je da se u saradnji sa Upravom za imovinu reše imovinski problemi i urade planski dokumenti.

Foto: Niške Vesti

„Nerešivih problema ne smemo da imamo, neki su rešivi brže, neki su rešivi u dužem vremenskom intervalu. Najčešći zahtevi građana jesu izgradnja saobraćajnice i rešavanje imovine radi izgradnje“, kazao je Milan Nikolić, v.d. zamenika načelnika Uprave za imovinu i održivi razvoj.

Podsetimo, na prošlom prijemu građana najavljeno je da će se jednom nedeljno u Gradskoj kući održavati prijemi za građane, kako bi se ubrzao proces i smanjila čekanja.

Prijem možete zakazivati na broj  018/ 504  728 i 504 – 419.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Obracam se Zoranu Prokiću, v.d. direktor Direkcije za izgradnju Grada, Zorane svojevremeno ste radili u Nišprojektu Niš prodali ste placeve u ul Save Šumanovića preko puta Beveri Hils naselja 8 placa gde ste ostavili ulicu za te placeve i ulica se zove Save Šumanovica sada je ta ulica uknjiyena na sve vlasnike parcela koje ste prodali greškom Medvedeva i sada je ulica sporna za izgradnju, pozovite vlasnike parcele u toj ulici neka dostave ugovore u kojima nisu kupili ulicu i dajte da se ulica Save Šumanovića konacno uradi jer i sam znaš da smo svi platili debele komunalije po 12.000 DM još 2001 god. Prva ulica do Bulevar Medijane koja je blatnjava a sve ostale iza ulice asvaltirane a nisu platili komunalije kao mi 8 kuce k.p 8085/3 i 8083/9 dobro znaš te parcele, platio sam i 40.000 din za ulicu 2001 god.
    Sreten Nikolić
    Bulevar Medijana br.15

  2. Zorane parcela 8083/8 kupljena je 4 ara a uknjizena na 6 ara Vlasnik je Momčilo proverite pozovite Momčila i da se ispravi u katastar jer znaš da si meni prodao polovinu okretnice u toj ulici a njemu ste poklonili bez novca, i sad hoće da ogradi ulicu i ja sa 8 ari placa koji ste mi prodali nemam izlaz na ulicu Save Šumanovića. Vidite ovo da se reši ili ću da obavestim Ministarstvo.
    Sreten Nikolić
    Bulevar Medijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com