Hronika

Pušten iz pritvora bivši upravnik niškog zatvora

Bivši upravnik niškog Kazneno popravnog zavoda u Nišu Dejan Panić koji je uhapšen decembra prošle godine zbog sumnje da je primao mito, pušten je iz pritvora. Paniću je pritvor ukinuo sudija za prethodni postupak posebnog odeljanja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Iz pritvora je puštena i zatvorski vaspitač Snežana Milikić koja se sumnjiče da je posredovala u primopredaji novca. Panić i Milikić će se braniti sa slobode, nakon što su saslušani svedoci uključeni u taj slučaj, ali je u pritvoru i dalje Hidajet Jašarević. Panić je uhapšen zbog sumnje da je od Hidajeta dobio 5.000 evra kako bi pomogao da njegov prijatelj Darko I., ranije bude pušten na uslovnu slobodu. Snežana Milikić, zatvorski vaspitač se sumnjiči da je posredovala u primopredaji novca.

U istoj akciji uhapšen je i Darko I. Na navodnu vezu između Hidajeta i uprave niškog zatvora upozoravao je i osuđenik R.H. koji je pisao srpskim organima, ali i nevladinim organizacijama, sudu u Strazburu i OEBS – u, navodeći da Hidajet zahvaljujući svojim vezama, štiti narkodilere koji kaznu izdržavaju u Kazneno popravnom zavodu. Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon hapšenja saopštilo da su službenici Kazneno popravnog zavoda tokom 2021. godine, od osuđenika uzimali po pet hiljada evra kako bi se pozitivno izjasnili o njihovom uslovnom otpustu pred nadležnim sudovima .

“Ova organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust a koji pristaju da daju pet hiljada evra. Nakon prijema novca, sačinio bi se izveštaj na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta osuđenika , davaoca mita”, navelo je tužilaštvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com