Društvo

Publika lansirala Dijanu Žirado u muzičke zvezde

Drugi nastup Dijane Stojković Žirado u muzičkoj emisiji “Nikad nije kasno” još jednom je izazavao emocije kod gledalaca, kako zbog odličnog izvođenja kompozicije “Ciganinne ti što sviraš”, tako i zbog njene potresne životne priče i njene jake majčinske energije.

Glasanje publike, Foto: YouTube Print Screen

Četrdesetpetogodišnja pevačica iz Niša Dijana Stojković Žirado još jednom je svojim stavom i glasom oduševila žiri u drugom krugu muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“ i zahvaljujući publici ušla u treći krug.

Pesmu „Ciganine ti što sviraš“ je otpevala, kako kaže, od srca što je publika i prepoznala i velikim brojem glasova podržala da ostane na muzičkoj sceni.

Iako je prati potresna životna priča, neće odsutati da ispuni želju pokojne sestre da će zapevati u nekoj muzičkoj emisiji i predstaviti široj publici svoj talenat.

„Drago mi je da reakcija kod publike širom Srbije i sveta velika i što mi pružaju podršku i upućuju iskrene pozdrave i čestitke. Pevala sam srcem i srećna sam što je publika glasala za mene i omogućila mi da se takmičim i dalje. Volela bih da ovim moj život bude drugačiji ali je to nemoguće, s obzirom na život koji živim. Gledaću da i u trećem krugu predstavim sebe i svoj grad na dostojanstven način i da sestrina želja bude ispunjena“, rekla je Niškim Vestima, skromna Nišlijka, Dijana Žirado.

Žiri u emisiji “nikad nije kasno”, Foto: YouTube Print Screen

Podsetimo Dijana Stojković rođena je 16.avgusta 1971.godine. Potiče iz muzičke porodice i njen otac važio je za jednog od najboljih vokala u Nišu, koji iza sebe ima tri albuma.

Kaže da je zajedno sa još dve rođene sestre rasla uz dobru muziku u veseloj porodici u kojoj se uvek pevalo.

Sa upisom u prvi razred osnovne škole, otac ju je upisao u muzičku školu Živke Spasić. Njegova želja bila je da svira harmoniku, ali ona sebe nije videla kao harmonikaša.

Pevala je u KUD “DIN” i tu je pokupila bezbroj nagrada kao solista.

Sa osamnaest godina počela je sa ocem da se profesionalno bavi muzikom.

Godine 1992. kao predstavnik grada Niša za “Prvi glas Srbije” pobedila je sa pesmom “A što ti je mila kćeri”, dok je  na festivalu “Niška jesen” pobedila je numerom “Žalosna vrba”.

Kasnije se udala i dobila dvoje dece, ćerku Draganu koja ima 22 godine i sina Vuka koja ima 20, za koga se ispostavilo po rođenju da je dete sa smetnjama u razvoju, a vremenom invalid 100 posto.

Pevanjem se bavila sve do 2013. kada je njen sin imao veliku krizu i bio životno ugrožen, zbog čega je rešila da se povuče. Ubrzo nakon toga umire joj otac, a nakon osam meseci i najmlađa sestra i to u 31. godini.

Za učešće u emisiji “Nikad nije kasno” prijavila se na nagovor sestre, kojoj je na samrti obećala da će joj ispuniti želju i pokazati svetu svoj talenat.

Celu emisiju “Nikad nije kasno” možete pogledati na njihovom YouTube kanalu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com