Servisne

Prvog dana vikenda sunčano, do 19 stepeni

U Srbiji će sutra, u subotu, biti pretežno sunčano vreme, na jugozapadu uz malu do umerenu oblačnost, a temperatura će posle hladnog jutra biti do 19 stepeni, najavio je danas Republički Hidrometeorološki zavod.

Magla se ujutro očekuje mestimično po kotlinama i dolinama reka zapadne, jugozapadne i južne Srbije.

Jugoistočni vetar biće slab do umeren, u košavskom području umeren do jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od jedan do 10 stepeni, a najviša od 14 do 19.

I u Bogradu vreme će sutra biti pretežno sunčano uz umeren do jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko devet stepeni, a najviša dnevna oko 18.

U narednih sedam dana u Srbiji će jutra biti hladna sa slabim prizemnim mrazom, a početkom naredne sedmice na jugu i jugoistoku Srbije ponegde sa slabim mrazom i dva metra iznad tla.

Biće pretežno sunčano s dnevnom temperaturom u granicama proseka za ovaj period godine, u većini mesta od 16 do 22. U košavskom području će još u nedelju pre podne duvati umeren do jak jugoistočni vetar koji će na jugu Banata biti i olujne jačine.

Biometeorološka prognoza za subotu, 19. oktobar: Opreznost se savetuje srčanim bolesnicima, astmatičarima i osobama sa osetljivim nervnim sistemom. Moguće reakcije meteoropata su neraspoloženje i glavobolja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com