Sport

Prvi turnir košarke u kolicima u Nišu

Prvi turnir košarke u kolicima “Trofej Nais 2019” biće održan u subotu, 2. novembra, u sali OŠ “Miroslav Antić”. Na turniru će, pored domaćina KKK “Nais”, učestovati KKK “Dunav 2016” iz Apatina i KKK “Despot” iz Beograda.

“Ovo je istorijski trenutak za naš grad, jer prvi se prvi put odigravaju neke takmičarske utakmice u košarci u kolicima. To je najpoznatija igra za osobe sa fizičkim invaliditetom”, rekao je Marko Aleksandrović, predsednik KKK “Nais”.

Ovaj turnir, koji je revijalnog karatkera, uvertira je za Prvu ligu Srbije, koja startuje već 9. novembra.

“Želimo da dostojno reprezentujemo naš grad. Isti taj grad koji nas maksimalno podržava i zato se zahvaljujem rukovodstvu našeg grada”, rekao je Aleksandrović.

Gradski većnik Branislav Kačar rekao je da grad daje punu podršku niškom klubu i razvoju košarke u kolicima.

“Grad je podržao i podržavaće finansijski rad kluba. Uvek ćemo, za sve njihove potrebe, biti tu i pomagati koliko možemo. Želimo da pokažemo i apelujemo da apsolutno svi klubovi u našem gradu imaju jednak tretman, da nema privilegovanih. Za sada smo za “Nais” obezbedili 350 hiljada do kraja godine, a naredne će to biti i više”, rekao je Kačar.

On je dodao da će se do kraja godine potruditi da srede prilaz u malu halu, kako bi igrači mogli nesmetano da treniraju.

Foto: P. V.

Trener KKK “Nais” Miljan Hadžović nije krio zadovoljstvo što je Niš dobio jedan ovakav turnir i rekao je da uspeh nije na prvom mestu, već je prioritet da se igrači upoznaju međusobno, kao i sa igrom i takmičenjima, jer je će ovo nekolicini igrača biti prve utakmice koje igraju.

Igrači ističu da su spremni i da će dati svoj maksimum.

“Euforični smo, ali smo i svesni da nismo na tom nivou igre kao što su klubovi koji će doći. Daćemo sve od sebe, prvenstveno zbog ljudi koji su nas podržali, koji su dali isto sve od sebe da opstanemo i postanemo klub. Naše je da prikažemo šta smo radili na treningu i da damo svoj maksimum”, rekao je preprezentativac Aleksandar Dinić.

Kapiten “Naisa” Bratislav Kostić rekao je da bez podrške grada Niš ne bi imao ovakav turnir.

“Idemo napred, bez nekog opterećenja. Prvi put se susrećemo sa ovako nečim”, rekao je Kostić.

Slaven Nonković i Darko Živković, koji je najmlađi član tima, nadaju se dobrom rezultatu i pozivaju sve koji žele da se priključe treninzima i timu, jer kako kažu, ko se jednom oprobao u košarci u kolicima, odmah je zavoleo taj sport.

Turnir počinje utakmicom između KKK “Nais” i KKK “Dunav 2016”, koja se igra od 09,00 časova. Nakon toga sledi meč između KKK “Dunav 2016” i KKK “Despot” od 11,00 časova, dok će u poslednjoj utakmici od 13,00 časova snage odmeriti domaćin “Nais” i KKK “Despot”. Ulaz je slobodan.

Plakat

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com