Sport

Prvi rvački klub u Nišu

Zaljubljenici u jednu od najstarijih olimpijskih disciplina – rvanje, od nedavno imaju priliku da se oprobaju i u ovom sportu i treniraju u prvom rvačkom klubu u Nišu “Konstantin Veliki”.

Klub je nastao iz velike ljubavi Miroljuba Ivezića prema rvanju i želje da i jug Srbije dobije jedan rvački klub.

“Došao sam na ideju tako što sam se dugo godina takmičio za Freestyle rvački klub iz Beograda, najuspešniji njihov rvački klub. Video sam da nema rvačkog kluba u Nišu, pa sam hteo to da malo donesem i u Niš i da započnemo tu priču”, kazao je Ivezić za Niške Vesti.

Miroljub Ivezić je kapiten džudo kluba Kinezis, reprezentativac u džudou, ali i osvajaš više državnih medalja u rvanju.

Objašnjava da postoje dva stila rvanja, a u klubu “Konstantin veliki” uči se slobodni stil.

“Mi ćemo se baviti većinom slobodnim stilom, mada postoji i grčko-rimski. Slobodan stil je popularniji i zastupljeniji u svetu, oba su olimpijske discipline. Rvanje kao najstariji sport je disciplina koja je čoveku u prirodi. Generalno na jugu Srbije ima malo klubova, tako da se nadam da ćemo da povučemo nogu što se kaže i da krenemo”, objašnjava Ivezić.

On dodaje da je interesovanje već ogromno, a mogu se, kako kaže, prijaviti svi zainteresovani.

“Moći će da treniraju i deca i stariji. Već imamo nekih 20tak polaznika, većinom su srednja škola i stariji studenti. Postoji ogromno interesovanje”, kaže Miroljub.

Treninzi su, dodaje, za početak besplatni kako bi se prijavilo što više polaznika i održavaju se ponedeljkom, sredom i petkom, od 17 časova, u Trening centru Živković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com