Kultura

Prvenac producenta Olivera Paunovića “Moj City, Moj Niš” i na YouTube kanalu (VIDEO)

Dokumentarni film “Moj City, Moj Niš” delo je trojice Nišlija -entuzijasta, zaljubljenika u svoj  grad Niš. Bojan Jovanović bio je direktor fotografije, Zoran Cvetković bio je zadužen za vizulenu i audio kreaciju, a Oliver Paunović, idejni tvorac i , kao producent, najviše je istrajavao da film ugleda svetlost dana. Narator u filmu bio je Zlatibor Stanković. Film je urađen po istimenoj knjizi Milivoja Jovanovića, a produkciju je potpisao City Marketing Centar.

Dokumentarni film o Nišu, „Moj City, Moj Niš“, premijerno je prikazan pre tri godine, na Letnjoj pozornici, čime je zatvorien 49. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma. Imao je čak četiri premijere u bioskopu „Kupina“, koje su u svrhu savladavanja duge istorije našeg Grada, gledali učenici osnovnih i srednjih škola u Nišu. Bio je prikazivan i na televizijama Banker i Zona plus.

U filmu je predstavljen Niš, sa svim kulturnim i istorijskim lokalitetima i znamenitostima, kao i prirodnim lepotama koje ga okružuju. Nije zanemaren ni urbani, savremeni pravac kojim se grad razvija.

Dokumentarac “Moj City, Moj Niš”, producenta Olivera Paunovića,  nalazi se u stalnoj ponudi Turističke organizacije Niša i knjižari Niškog kulturnog centra, kao i na drugim prodajnim mestima koja se bave promocijom turističkih znamenitosti Niša. Sada je široj javnosti dostupan i preko YouTube kanala. Film traje 90 minuta.

Da podsetimo, nakon ovog dokumentarnog filma, City Marketing Centar i Oliver Paunović producirali su još dva dokumentarna filma, “Stari Niš, Moja Niš” i “Lutajuća srca- arhiv emocija”. Oba filma bila su gostujuća na  Filmskim susretima 2015. i 2016. godine.

Ovog proleća u planu je snimanje filma o Hipi dolini, koji će se zvati “Hipi dolina, priča jedne mladosti”, čije se premijerno prikazivanje takođe očekuje na završnoj svečanosti ovogodišnjih Filmskih susreta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com