Društvo

PRVE PROBE FONTANE NA TRGU KRALJA MILANA – Fontana će predstavljati spoj svetlosnih efekata i muzike

Izgradnja nove fontane na mestu gde je nekada bio parking kod Gradske kuće se privodi kraju i počele su probe sa vodom što je izazvalo veliku pažnju građana koji su se zatekli na Trgu. Probe će večeras u 18 sati biti nastavljene kako bi se proverio njen rad sa osvetljenjem i muzikom, kaže Nenad Stanković, gradski većnik.

Tokom noćne probe biće provereni svetlosni efekti. Prve probe rada fontane pratila je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

‚‚Koliko će ovo biti veliko iznenađenje za Nišlije  pokazuje i to što se odmah nakon prvog puštanja vode skupilo mnogo građana koji su  fotografisali fontanu  i slike su se već pojavile na društvenim mrežama. Sve će biti još fascinantnije u večernjim satima kada padne mrak, jer je fontana u boji, a čuće se i muzika. Biće to prava slika Niša kao evropskog grada” – ističe gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Nenad Stanković dodaje da je ovo nekoliko dana sa lepim vremenom iskorišćeno za završetak radova na fontani, ali pre svega za prve probe sa vodom.

Nenad Stanković; foto: V. P.

‚‚Izvođač radova, firma Gramond, danas vrši testiranje opreme koja je ugrađena, a stigla je iz Nemačke. Upravo se radi na štelovanju brizgaljki i svetla. Na stubovima za osvetljenje koji se nalaze oko fontane biće postavljeni zvučnici jer je fontana i muzička i radiće tako što će biti uspostavljena sinhronazicaja pokreta vode sa melodijama koje će se čuti. U toku su razgovori sa izvođačima radova oko izbora muzike koja će se čuti. Naša je ideja da melodije budu i niške i strane” – kaže Stanković.

Dodaje da postoji nekoliko programa rada fontane koji će se smenjivati, odnose se na svetlo i vodu, a prema njegovim rečima osoblje koje bude upravljalo fontanom moći će to da radi i uz pomoć mobilnog telefona budući da se radi o najsavremenijim uređajima.

“Fontana će biti završena danas i nakon toga će biti ispražnjena do proleća kada će krenuti sa radom. Samo popločavanje trga se nastavlja planiranom dinamikom”, rekao je Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada.

 

Foto: V. P.

‚‚Za to će biti zaduženo posebno lice, posebno u toku leta kada ovde bude puno Nišlija ali i ljudi iz drugih gradova i zemalja kada se za to stvore uslovi jer se svi najiskrenije nadamo da korona neće trajati večito. Posebno će biti zanimljivo to što će voda u večernjim satima biti u boji sa posebnim efektima. Kada se to spoji sa muzikom mislim da će biti pravo uživanje za šetače” – ističe Stanković.

On dodaje da se nastavljaju i radovi na mostu koji su u toku i biće završeni u predviđenom roku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Planiranom dinamikom? Pa jel te nije sramota da tako kazes kada sve pa i most trebalo da bude gotovo ove godine.
    Nekad se radi nekad nema nikoga a lepo vreme za rad. Nesto sam sumnjicav oko tog svetala i muzika ali i fontane.. Osecam da ce brzo da se pokvari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com