Društvo

Prva prodavnica u Nišu za iznajmljivanje garderobe

Ako nemate para da za neku svečanost kupite novi odevni predmet, u “Zoni 3” na prvom spratu je pre dva meseca otvorena prodavnica za iznajmljivanje garderobe. Vlasnica, Zorana Mitić, za Niške Vesti kaže da je to novina samo u Nišu i da takve prodavnice postoje i odlično rade širom sveta.

Želite da izgledate lepo, moderno i svečano, a svesni ste da haljinu ili odelo za koje ste dali puno para, nećeti obući još mnogo puta u životu. Jeftino rešenje za takve prilike, koje i bogati Zapad koristi već dugi niz godina, je iznajmljivanje.

Na ideju da prodavnicu za iznajmljivanje svečane garderobe otvori u Nišu, Zorana Mitić je došla na Malti.

“Ovakvih radnji ima svuda na svetu i bogatim zemljama, Italiji, Nemačkoj, Franckuskoj… konkretno dok sam bila na Malti, gde ih takođe ima, shvatila sam da te radnje mogu odlično da zarađuju,” kazala je Niškim Vestima.

Interesovanje za iznajmljivanje gardorebe u našem gradu je veliko, svedoči vlasnica. U radnji ima najviše ženske garderobe, mada su zastupljena i svečana odela, košulje i kravate za muškarce.

“To je garederoba za sve svečane prilike, prve rođendane, svadbe, mature. U pitanju su haljine, suknje, bluze, košulje, sakoi, ženski i muški “, kaže vlasnica.

Iznajmljivanje jednog svečanog odela košta 1800 dinara i to je najskuplje, dok haljine, kojih je najviše u ponudi, mogu da se iznajme za 500 dinara, a suknje i košulje za 400 dinara.

Iznajmljeni deo garderobe mušterija zadržava tri dana, dan pre korišćenja i dan posle. Zorana kaže da je to neophodno jer se posle svakog iznajmljivanja odeća pere ili nosi na hemijsko čišćenje.

“U radnji imam i desetak haljina koje su zaista glamurozne i “firmirane” i njihovo iznajmiljivanje košta 1200 dinara. Imam i Mangove i Zarine modele, Tejli Vejl , Pul end Ber, Maks Mara, a te haljine iznajmljujem za 500 dinara”, kaže dovitljiva Nišlijka.

Modela nema u svim veličinama, jer ih nije tako nabavaljala. Dodaje da je jako važno da mušterije znaju da je sve kupljeno novo i da nije u pitanju polovna roba.

“Za ovu subotu mi se desilo da je nekoliko žena tražilo istu haljinu koja je rezervisana za taj dan još pre 15 dana”, svedoči Mitić o velikom interesovanju Nišlijki.

U radnji postoji oko 70 modela haljina, a može se iznajmiti i svečana obuća, mada obuće ima manje. Nakit se može iznajmiti za 200 dinara, kao i kaiševi i tašne. Radnja je otvorena od 11 do 21 sat.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com