Virus Korona

PROTEST UGOSTITELJA I MUZIČARA NA CENTRALNOM GRADSKOM TRGU: Želimo da pokažemo državi da i mi postojimo

Želimo da pokažemo državi da postojimo i da nas ona prepozna i na neki način sagleda kao i druge delatnosti u društvu, poruka je ugostitelja i muzičara koji su se okupili na centralnom gradskom trgu u 15 sati u znak protesta zbog mera koje je doneo Krizni štab a kojima je ugostiteljskim objektima skraćeno vreme rada a sada tokom vikenda uopšte ne rade.

Protest je organizovan preko društvenih mreža i svojevrsni je uvod u protest svih muzičara i ugostitelja iz Srbije koji će se održati u nedelju ispred Skupštine Srbije u Beogradu u 14 sati.

“Muzičari su se pridružili ugostiteljima jer smo pored njih i mi ugroženi. Niko od nas ne kaže da virus ne postoji, i sam sam preležao koronu, ali ako su propisane mere za sve delatnosti mogu da se propišu mere u okviru kojih možemo i mi da funkcionišemo i da radimo i koliko-toliko zaradimo za život. Nama je posao blokiran godinu dana, a svako od nas izdržava porodcu. Zamislite koliko je to ljudi onda na “belom hlebu”, kaže Aleksandar Popović, muzičar.

On predlaže da im se dozvoli da se boravak u ugostiteljskim objektima sa živom muzikom organizuje uz odgovarajuće mere zaštite.

“Na prvom mestu država mora da prepozna da postojimo i mi i ugostitelji jer nas zaista nigde nema”, dodao je Popović i naglasio da ni jedno udruženje muzičara nije odreagovalo ni na koji način.

Foto: V.P.

Milan Ognjenović je ugostiteljksi radnik, šanker već 15 godina.

“Ovo je miran protest ugostiteljskih radnika i muzičara. Na trgu smo jer nam nije omogućeno da radimo. Ako je uslov da se vratimo u neku normalu ja bih sve zatvorio na mesec dana, a onda da se vratimo uobičajenom poslu. Želimo i da nam se objasni kako su to ugostitelji krivi za sve i da se tu širi najveća zaraza. Neka nas puste da radimo jer mnogi od ovoga žive i nemaju druge prihode a primamo minimalce. Ako nam se i to oduzme ugušiće se ova grana privrede”, kaže Ognjenović.

Prema njegovim reči vlasnici ugostiteljskih objekata trpe preveliku šetu jer rade samo toliko da mogu da pokriju račune, da plate kirije, poreze, režijske troškove.

“To povlači i zarade radnika, manje su plate, nema prihoda a raskodi su tu.Vrlo je teško preživeti u ovom vremenu”, kazao je Ognjenović.

Ne može da nam brane da radimo, da nam skraćuju radno vreme i da nam na kraju meseca isporuče 100 posto poreze i doprinose na plate.

“To nije normalno!“, poručili su ugostitelji dodajući da ne vide razliku u radu radnim danima i tokom vikenda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com