DruštvoHronika

Protest “Stop bahatim vozačima” sutra u Nišu

Ispred Osnovnog suda u Nišu sutra u 15 časova biće organizovan protest “Stop bahatim vozačima” sa osnovnim zahtevom da se zakon pooštri i da počinioci sabraćajnih udesa dobijaju veće zatvorske kazne.

Protest će organizovati porodice Dejana Ilića (45) i Andreja Prekuljušaja (12) koji su nastradali u nesreći na Bulevaru Medijana kada je na njih na trotoaru naleteo automobil.

Protest će biti organizovan istog dana kada se u tom sudu nastavlja sudjenje Nemanji S. (19) iz Beograda koji je u noći 4. januara usmrtio Ilića i Prekljušaja.

Gradjani Niša su neposredno nakon udesa više puta protestovali zahtevajući da se pronadje i kazni počinilac saobraćajne nesreće.

Na protestima je zatraženo da se zakon promeni i da se saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom koje počine bahati vozači ili vozači pod dejstvom alkohola i droge tretiraju kao ubistvo.

Nemanja S. tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Porodice nastradalih i njihovi advokati, traže da se krivično delo prekvalifikuje i da vozač odgovara sa nasilničnu vožnju sa umišljajem, za šta se može izreći i kazna od 12 godina zatvora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pitanja za PU Niš, čije odgovore moraju svaki dan davati narodu:
    1.koliko džipovas dnevno je kontrolisano i procesuirano?
    2. koliko motora je oterano na vanredni tehnički pregled zbog ne ispravnosti auspuha i pravljenja buke po gradu?
    3. koliko konjskih zaprega je isključeno iz saobraćaja po gradu i preduzete mere protiv istih?
    to narod zanima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com