Društvo

PROTEST: Ne damo niški aerodrom

Ogorčeni jučerašnjom odlukom Gradskog veća da se niški aerodrom “Konstantin Veliki” ustupi državi na upravljanje, Nišlije su se preko društvenih mreža organizovale i zakazale protest, danas u 17 sati na Trgu kralja Milana.

Postupajući po preporuci Vlade Srbije, Gradsko veće Niša juče je donelo odluku da se sva imovina aerodroma “Konstantin Vliki” prepisuje i poverava državi Srbiji na upravljanje. Ovu odluku treba da verifikuju odbornici Grada na sledećem zasedanju gradske Skupštine.

Vest o prepuštanju aerodroma pokrenula je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, pa su građani odlučili da se pištaljkama suprotstave odluci.

Najčešći komentari bili su da je licemerno da Vlada Srbija zahteva prepisivanje imovine niškog aerodroma, jer da zaista želi da pomogne njegov razvoj, promena vlasništva  ne bi bila potrebna jer je i Niš deo Srbije.

Građani su, pre svega, zabrinuti da će na ovaj način niški aerodrom, koji je u poslednjih nekoliko godina ostvario “istorijske rezultate” zahvaljujući low cost kompanijama, obustaviti letove i da neće imati povoljne cene kao do sada. Da podsetimo, iz Niša se prema evropskim destinacijama može leteti i po ceni od 10 evra, jer su aerodromske takse i usluge najniže u regionu.

Protest na koji su pozvani građani nezadovoljni ovom odlukom Gradskog veća prijavljen je policiji i održaće se danas u 17 sati na Trgu kralja Milana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com