Politika

Protest “Jedan od pet miliona” ponovo u Nišu

Oko 200 gradjana Niša učestvovalo je na protestu “Stop teroru – Za Niš bez straha Jedan od pet miliona” koji je večeras, posle dva meseca pauze, ponovo održan u Nišu.

Obraćajući se okupljenima, predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović podsetio je da su protesti u Srbiji počeli pre šest meseci.

“Šest meseci se gradjani bore protiv “ovog zla”. Pobunjeni narod dao je “crveni karton” Jutki, Simonoviću, Babiću i još mnogima drugima, ali se oni prenemažu na terenu i ne žele da ga napuste. Mi ćemo ih naterati da to učine”, izjavio je Veselinović.


On je kazao da Srbija od skora nije medju slobodnim zemljama, već je na dnu lestvice demokratije, a pri vrhu lestvice diktature.

Veselinović je podsetio da je stručni tim ovih dana odredio minimum uslova da bi Srbija mogla da izadje na izbore.

“Stručni tim je utvrdio da u Srbiji sada nema uslova za slobodne izbore. U Srbiji nema slobodnih medija, RTS nije slobodan, a komercijalne televizije pod nacionalnom frekvencijom su pod direktnim uticajem Srpske napredne stranke”, istakao je Veselinović.

Nema slobodnih izbora, dodao je on, sve dok imamo obeležavanje i slikanje glasačkih listića i dok nema slobodnih medija.

“Danas protestuje cela Srbija i u svim gradovima biće postignut dogovor da opozicija ne izadje na izbore dok se ne stvore uslovi za poštene izbore. Dogovor je i da se nastave protesti svake subote u Beogradu, sve dok se ne ispune uslovi koje je odredio stručni tim. Krajnji cilj je da stvorimo normalnu Srbiju”, rekao je Veselinović.

Predstavnik Stranke slobode i pravde Radovan Čejović rekao je na skupu da je Niš sada simbol korupcije i leglo kriminala.

“Nišu jesu potrebni slobodni izbori, ali mu je pre svega potrebna pravna država koja će rasvetliti sva politička hapšenja. U Nišu su politička hapšenja deo svakodnevice”, kazao je Čejović.

On je rekao da vrh korupcionaške afere u Nišu predstavlja popločavanje Trga kralja Milana koje će sve gradjane koštati 220 miliona dinara.

“Pitanje je šta je i sa Tržnim centrom “Srbija” u Dušanovoj ulici koji se gradi bez dozvole. Investitori za taj tržni centar duguju gradu 500 miliona dinara, a to je 10 obdaništa”, rekao je Čejović.


Predstavnik Nove stranke Ivan Jovanović izjavio je da opozicione stranke već šest meseci komuniciraju sa gradjanima na ulici jer su mediji zatvoreni za sve one koji misle drugačije.

Predstavnik Demokratske stranke Vladimir Domazet pozvao je opozicione stranke na jedinstvo u borbi za poštene izborne uslove.

Vladimir Domazet Foto: B.Lj.

“Zajednički su nam cilj fer uslovi na izborima ili da ne izadjemo na izbore, da se ne desi da imamo neke nazovi stranke koje će učestvovati samo da bi Aleksandar Vučić imao opravdanje da ima opoziciju”, rekao je Domazet.

Predstavnik Narodne stranke Dragan Stojadinović rekao je da bi izlaskom na izbore u uslovima medijske blokade dali legitimitet ovoj vlasti, koja jeste najgora vlast koju smo ikada imali.

“Koliko je velika medijska blokada u gradu govori i činjenica da za dve godine koliko Narodna stranka postoji u Nišu, naši predstavnici nisu gostovali ni na jednoj lokalnoj televiziji, niti je i jedna naša konferencija bila preneta u vestima lokalnih televizija”, istakao je Stojadinović.

Skup je završen je protestnom šetnjom do dopisništva Radio televizije Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com