Obrazovanje

Prosvetari u Nišu štrajkuju u 43 škole

Prosvetni radnici u Nišu, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika započeli su školsku godinu jednodnevnim štrajkom zbog čega drže časove skraćene na 30 minuta, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Niša Vladan Ćirić.

Ćirić je za agenciju Beta rekao da Unija sindikata ima svoje članove u 43 škole na području grada Niša i svi su u štrajku.

“Štrajkom želimo da skrenemo pažnju javnosti na naše zahteve. Tražimo povećanje zarada za 20 odsto, isplatu 50.000 dinara na ime Svetosavskih nagrada, smanjenje broja učenika u razredima na 24 i veće učešće sindikata u donošenju propisa u oblasti obrazovanja i vaspitanja dece”, istakao je Ćirić.

On je podsetio da su prilikom izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja sindikati bili izopšteni, pa je tako doneta izmena koja omogućuje kombinovanje odeljenja od petog do osmog razreda.

Na području Niša, dodao je, za sada nema kombinovanja odeljenja, ali ne znači da ih neće biti u narednim godinama, pošto je promenjen zakon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Vi prosvetari išli ste sa porodicama na more. Kako kad su vam Male plate? Kome da štrajkuju roditelji koji su ostali bez posla a moraju da školuju i opremaju decu? kome da štrajkuje visoko obrazovani kadar koji radi u privatnom sektoru u struci a prijavljen je na minimalac i ne plaća mu se ni prekovremen rad ni subote? Sram vas bilo prosvetari, na račun dece štrajkujete. Nikada prosvetari nisu bili bogati društveni sloj, ali su UVEK predstavljali svojim manirima, stilom društvenu elitu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com