DruštvoSport

Proslavljeni srpski košarkaši u Nišu posetili decu iz hraniteljskih porodica

Tradiciju da se u vreme održavanja Kupa Radivoja Koraća u Nišu poznati srpski košarkaši druže sa decom iz hraniteljskih porodica i uruče im prigodne poklone, Košarkaški savez Srbije nastavio je i ove godine, a u delegaciji KSS koja je danas posetila Centar za porodični smeštaj i usvojenje nalazili su se Predrag Danilović, Dejan Tomašević i Nataša Kovačević.

Oni su sa decom i hraniteljima razgovarali o tome koliko sport važan za mlade i kako su oni očeli da se bave košarkom.
Nataša Kovačević poručila je deci iz hraniteljskih porodica da život često “nije fer”, ali da nada postoji i da je ona u svima nama.

“Ja sam primer da se svi u životu suočavamo sa nekim preprekama. Ti dogadjaji nas čine drugačijim, ali time što smo drugačiji treba da se ponosimo”, kazala je Kovačević.

Ona je podsetila dečake i devojčice iz hraniteljskih porodica, da je pre pet godina u saobraćajnoj nesreći ostala bez dela noge i to baš u vreme kada je potpisala svoj prvi veliki profesionalni košarkaški ugovor.

“Uz odredjenu dozu pozitivne energije, porodičnog i sportskog vaspitanja, pokazala sam da je sve moguće. Bavite se sportom, rekreativno ili profesionalno, bićete mnogo jači nego što ste bili”, izjavila je Kovačević.

Direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Violeta Blagojević rekla je da u hraniteljskim porodicama na području Nišavskog, Pirotskog, Topličkog i Jablaničkog okruga živi izmedju 650 i 750 deteta.

“Svaka pažnja toj deci puno znači, a druženje sa sportistima je način da ih usmerimo ka sportu. Nisu nam važni vrhunski rezultati već, da uz pomoć sporta postanu dobri ljudi”, kazala je Blagojević.

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije juče je posetila Ustanovu za smeštaj dece i odraslih ometenih u razvoju “Mara”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com