Društvo

Prošao prvi veliki talas putnika

Prvi veliki talas putnika koji su krenuli na godišnje odmore prošao je tokom proteklog vikenda preko naših graničnih prelaza, saopštila je Uprava carina.

Pritisak ogromnog broja putnika koji u isto vreme, najčešće vikendom kreću na put, neminovno dovodi do povremenih čekanja, zbog čega i dalje savetuju da se pre polaska proveri stanje na prelazima i, tamo gde je to moguće, odabere neki od alternativnih, manje opterećenih pravaca.

Uprava carina Srbije je na najprometnijim prelazima angažovala maksimalan broj službenika, a otvorene su i sve ulazne i izlazne trake, kako bi se putnicima maksimalno olakšalo putovanje, navodi se u saopštenju.

Ipak savetuju da se za put, ako je to moguće, izbegne vikend, jer su na granici gužve tada najveće.

Podsećamo putnike da se pre polaska dobro informišu o stanju na prelazima kako bi izabrali najrasterećeniju rutu putovanja, ali i da bi se podsetili važećih propisa koji su dostupni na sajtovima carinskih administracija zemalja u koje putuju ili kroz koje prolaze.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com