Hronika

Pronadjene devojčice koje su se izgubile iznad Niške Banje

Pripadnici Policijske uprave u Nišu i Vatrogasno-spasilačke brigade iz Niša uspeli su sinoć za samo pola sata da pronadju dve devojčice stare 13 i 14 godina koje su se izgubile na brdu Koritnjak iznad Niške Banje.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da su devojčice sinoć oko 20.40 časova pozvale vatrogasce i rekle da su se izgubile, a pronadjene su nakon samo pola sata potrage.

“One su se šetale iznad Niške Banje, ali su u nekom trenutku skrenule sa obeleženih staza i izgubile su u šumi. Za sve vreme potrage bile su na vezi sa vatrogascima i pomagale im da ih pronadju tako što su opisivale mesto na kojem se nalaze”, kazali su u Policijskoj upravi u Nišu.

Zamenik komandira Policijske ispostave Pantelej Marija Randjelović kazala je da su roditelji devojčica bili obavešteni o tome da su se izgubile i zajedno su sa policajcima sačekali povratak devojčica iz šume. “Roditelji su znali da su devojčice otišle u Nišku Banju da se prošetaju.

Nije bilo nikakvih sumnje da su se sopstvenom nepažnjom izgubile”, kazala je Randjelović. Prema njenim rečima, devojčice su pronadjene i vraćene roditeljima nepovredjene.

Ona je apelovala na roditelje i decu da nauče brojeve telefona policije i vatrogasaca (192 i 193), kako bi mogli da pozovu u pomoć kad god se nadju u nekoj neželjenoj situaciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com