Kultura

Promocija zbirke pripovedaka “Sa dna kace” u NKC – u

Promocija zbirke pripovedaka “Sa dna kace” autora Saše Miljkovića održaće se u sredu, 25. oktobara 2023 od 18 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra.

 

“Zbirka pripovedaka SA DNA KACE, skup je različitih ekspresija na temu, Mali čovek, njegove težnje da sačuva sebe, vrednost drugačiju, u skupini destruktivnoj, trivijalnih ponašanja i istih takvih ciljeva. U masi lišenoj emocija, ostati na nogama, živeti po meri čoveka. Sačuvati suštinu..
Obuhvata period od tridesetak godina naše novije istorije, sam početak devedesetih i okršaje JNA sa hrvatskim vojnim formacijama, podneblja koja je zapljusnula inflacija, hiperinflacija, devalvacija čovekova, uspenje novca koji ga je sasvim ponizio i porazio”, pojašnjavaju organizatori.

O autoru:

Saša Miljković rođen je 1972. godine u Lebanu. Svoje priče objavljivao je u Šrafu, Zelenom konju, Buktinji, Bdenju, Savremeniku. Osim zbirke priča SA DNA KACE, autor je i još nekoliko rukopisa koji strpljivo čekaju izdavača.
Živi i radi u Lebanu.

Na promociji će pored autora učestvovati i književnik Vlasta Cenić i novinar Velibor Petković.

Moderator će biti Dragosava Mladenović, urednik Tribinskog programa u NKC-u.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com