Kultura

Promocija stripa “Zagonetač – Godina prva” i crtački debi Stevana Subića u Americi

U NKC-u se održava promocija stripa “Zagonetač – Godina prva” koji je crtao naš crtač Stevan Subić. Promocija stripa u izdanju IK Čarobna knjiga, održava se danas u 18 sati u Maloj sali NKC-a.

“Jedan od najiščekivanijih naslova ove godine, crtački debi Zrenjaninca Stevana Subića u Americi, ali i prvi strip koji piše čuveni glumac Pol Dejno koji je i u ekranizaciji Meta Rivsa iz 2022. glumio naslovnog zlikovca ovog stripa”, istakli su izdavači.

Dejno je želeo da liku kojeg je tumačio podari dubinu i objasni njegove motive svetu, a pošto je učestvovao u pisanju scenarija za film u delovima koji se tiču njegove uloge, uzeo je pero u ruke i napisao strip kojim bi sve to pojasnio. Za crtača je izabran Subić među više desetina drugih autora koji su bili zainteresovani za projekat, a ostalo je istorija. Nesvakidašnje za američki mejnstrim, Subić je radio i kolor, a posao je odradio impresivno u svakom pogledu.

Strip je bio instant hit kad se pojavio prošle godine (prva sveska je izašla u oktobru 2022), i tiraž je brzo rasprodat. I svaka sledeća sveska je uspela da iznenadi publiku, pa sve do čuvene pete sveske koja je u potpunosti rađena kao skup Zagonetačevih dnevnika.

“Izdanje se radi u velikom formatu, obogaćeno dodatnim sadržajem i ekskluzivnim skicama koje se ne nalaze u ostalim izdanjima u svetu”, rekli su izdavači.

Na promociji učestvuju:
Stevan Subić, crtač i kolorista ovog stripa
Nikola Dragomirović, izvršni urednik Srpskog izdanja
Moderator, Dragosava Mladenović, urednik Tribinskog programa NKC-a.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com