Kultura

Promocija romana za decu „Ljubica i Janko protiv zlog hakerobnjaka Koda“ u SKC – u

Predstavljanje romana za decu „Ljubica i Janko protiv zlog hakerobnjaka Koda“, Vladimira Hadži Tančića, u izdanju Niškog kulturnog centra, biće održana 21. Juna u velikoj sali NKC-a, sa početkom u 19 časova.

“Misleći na najmlađu publiku, kojoj je knjiga i namenjena, odlučili smo da junake romana oživimo na sceni, a najzanimljivije delove odigraće glumci Stefan Mladenović, Željka Stanković i Igor Ivanovski”, navode organizatori.

Pored pisca, o knjizi će govoriti i profesorka dečije književnosti Danijela Kostadinović i mlada Iva Petković koja je u trenutku kada je ilustrovala knjigu bila maturant Umetničke škole Niš, čime je zaživela ideja da kroz ilustracije knjiga iz biblioteke „Mali kružok“, Niški kulturni centar pruži mladim umetnicima podršku za ulazak u svet profesionalaca. Domaćin promocije je urednik Jelena Popović.

„Ljubica i Janko protiv zlog hakerobnjaka Koda“ je roman napisan po modelu klasične bajke, ali je vešto osavremenjen elementima moderne književnosti. Ovi likovi, iako žive u kraljevstvu kakvo deca inače zamišljaju, imaju telefone, računare, internet i ozbiljne probleme koje ima savremeni čovek. Dobro i zlo su se još jednom sukobili među koricama ove knjige, ali ta borba je nastavljena i nakon kraja romana, na stvarnim fejsbuk profilima junaka”.

Vladimir Hadži-Tančić rođen je 1975. Godine u Nišu. Završio je Učiteljski fakultet u Jagodini. Piše priče. Objavljuje u časopisima Letopis Matice srpske, Akt, Naš trag, Gradina, Polja, Bdenja kao i u listovima Politika, Književni list, Narodne novine i Treće oko. Prevođen je na nemački jezik. Nagrađivan je za kratku priču. Napisao je knjigu basni o zaštiti dece na internetu Basn@. Ljubica i Janko protiv zlog hakerobnjaka Koda prvi je njegov roman posvećen deci.

Živi u Nišu i radi kao učitelj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com