Kultura

Promocija novog albuma vokalne grupe “Konstantin”

U izdanju PGP RTS objavljen je novi kompakt disk vokalne grupe “Konstantin”, koji nosi naziv “Nasleđe”. U prepoznatljivom, dobrom zvuku muškog sastava, na disku se nalaze kompozicije koje na poseban način predstavljaju i retrospektivu petnaestogodišnjeg rada te grupe.

Promocija će se održati u izložbenom prostoru Oficirskog doma u četvrtak 6. aprila 2023. godine sa početkom u 18.00 časova.

Foto: Vokalna grupa Constantine

Vokalna grupa Constantine je osnovana u Nišu oktobra 2008. godine od strane muzičkih entuzijasta i muzičara u svrhu interpretacije muzičkih žanrova na poptuno nov način. Repertoar grupe je raznovrstan i bazira se na delima domaćih i stranih muzičkih autora etno, pop, rok, džez, filmske i duhovne muzike, u cilju proširenja granica tradicionalnog.

Repertoar grupe čini muzika od ranog perioda do današnjice u originalno pisanim aranžmanima ili posebno pisanim aranžmanima članova grupe.

Cilj Vokalne grupe Constantine jeste promovisanje i afirmacija kamernih i netradicionalnih vokalnih sastava kao i očuvanje muzičke kulture grada Niša, Srbije a i šire. Shodno tome grad Niš je prepoznao značaj ovog rada i dodelio grupi najprestižniju gradsku nagradu “11. januar” 2016.godine. Pored ove nagrade grupa je osvojila nekoliko prvih nagrada na raznim festivalima, a dobitnik je mnoštvo zahvalnica, darodavnica i diploma, kako za humanitarni rad tako i za negovanje i očuvanje muzičke kulture Niša i Srbije.

Foto: Vokalna grupa Constantine

Vokalna grupa Constantine je održala više od četrdeset samostalnih koncerata a nastupala je na mnogim muzičkim festivalima u Srbiji i inostranstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com