Kultura

Promocija knjige “Tonovi maršalata antologija ruske poezije 20. veka” Miloja Dončića

U Maloj sali Niškog kulturnog centra, u sredu 21. juna od 19 časova, biće predstavljana knjiga “Tonovi maršalata antologija ruske poezije 20. veka” Miloja Dončića.

Osnovne karakteristike njegovog stvaralaštva su oštrina, kritičnost, duboka satiričnost i njihova izvorna polemičnost. Postoje teme od kojih mnogi današnji pesnici beže, ali Dončić to nikada ne čini.
Urednik je za poeziju u Izdavačkoj kući REVNITELJ.

„Svaki okvir, svaka mera, svaki kalup bio bi pretesan za pesničke velikane kakve ima Rusija”, kaže u predgovoru knjige njen priređivač i autor, Miloje Dončić.

Miloje Dončić je srpski pesnik i antologičar. Rođen je 27. aprila 1963. u Biči. Detinjstvo je proveo na obalama Belog Drima i Кujavče, osnovnu školu završio u Štuplju, a Srednju biohemijsku u Кlini. Nekoliko godina je boravio u Australiji, potom se vratio i zaposlio u Pokrajinskoj i narodnoj biblioteci u Prištini (1992).Te godine, pred albanskim separatistima, među poslednjim radnicima, napušta Biblioteku.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com