KulturaMlade nade

Promocija albuma prvenca niškog benda Hazel

Niški bend Hazel, svoj album prvenac “Niz paukovu nit”, promovisaće u nedelju 30. decembra u Sunset klubu u Nišu.

Promociju će otvoriti bend iz Beograda Sajki vois, nakon njih nastupiće Hazel, a veče će upotpuniti nastup Penthaus benda iz Niša. Program počinje u 21:30.

Album sadrži pet autorskih pesama uobličenih u klasičan hard rok zvuk, koje niška, ali ni publika u brojnim gradovima Srbije, do sada, nije imala priliku da čuje.

Trag, Kasno je, Kreni, Za nas dvoje i Niz paukovu nit, su pesme koje se nalaze na našem demo albumu. Uglavnom su to rok balade. Muziku pišemo svi i ono što smo snimili može se nazvati kompromisom članova benda. Tekstove pišem ja ali ima i drugih autora. Pesmu Za nas dvoje napisala je Anastasija Stolić, a naslovnu numeru Niz paukovu nit Ana Ubović. Snimali smo u studiju Nikole Vukovića iz Niša i sami smo producirali čitav projekat. Ako se dopadnemo nekoj diskografskoj kući i ako nam ponude dobre uslove rado ćemo prihvatiti saradnju”, otkriva za “Niške vesti” Marija Matejić vokal benda Hazel. Kao inspiracija za naslovnu numeru albuma, kaže, poslužio je roman pod nazivom “Niz paukovu nit” Mirnesa Alispahića, sarajevskog pisca. Ovaj daroviti pisac je svojim kratkim pričama već pokazao izuzetan talenat, čime je sebe svrstao među one od kojih se mnogo očekuje.

Ta saradnja na relaciji Sarajevo-Niš došla je sasvim neočekivano, ali kada vas prepoznaju onda ništa nije nemoguće. Ideja da se na osnovu Alispahićevog romana napiše tekst i da se nađe bend koji će napraviti pesmu, krenula je iz Sarajeva. Izbor je pao na nas, zbog čega smo posebno srećni i mi smo dali sve od sebe da pesma bude kvalitetna. Uz to, naš album izlazi istovremeno kad i Alispahićev roman prvenac. Biće ovo jedan zanimljiv multimedijalni projekat”, kaže Marija.

Hazel jedan je od retkih niških bendova sa ženskim vokalom. U bendu ih je petoro, znaju se dugo, a počeli su kao školski bend “Musicland studija” iz Niša. Pod nazivom Hazel nastupaju od 2015. godine. Na Medijana Balkanrock festivalu 2016. odneli su pobedu, što im nije pošlo za rukom godinu kasnije na Zaječarskoj gitarijadi.Niš je oduvek važio za rokerski grad. Čiji bi naslednik mogao da bude bend Hazel, u ovom trenutku nije najvažnije. U smutnim vremenima, kada je teško baviti se bilo čime iz ljubavi, treba im zahvaliti na upornosti i pružiti im podršku, jer samo tako niška rok scena može opstati dugo.

U narednoj godini bend Hazel će svoj demo album promovisati i u Zaječaru, Jagodini, Velikom Gradištu i gradovima Vojvodine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com