Virus KoronaZdravlje

Promenjeno radno vreme vakcinalnih punktova u tržnim centrima

Radno vreme vakcinalnih punktova Doma zdravlja Niš u Tržnim centrima „Delta Planet“, „Roda centru“ i „Forumu“ je promenjeno, tako da oni sada rade od 12:00 do 20:00 časova, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Podsećaju da je vakcinacija namenjena svim osobama od 16. godina starosti i pozivaju sve građane koji se još uvek nisu vakcinisali da to učine.

„Najefikasnija mera prevencije i zaštite od COVID-19 infekcije je vakcinacija“, ističu u Domu zdravlja.

Vakcinacija u Nišu teče uobičajeno. Niš prednjači po broju vakcinisanih, a kada je reč o mladima, 22 odsto osoba do 35 godina je primilo vakcinu.

Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan rekao je za RTS da su prema planu prvo stariji vakcinisani, a da su u međuvremenu radili sa mladima i govorili im o značaju vakcinacije.

Dodao je da se najviše mladih vakcinisalo u tržnim centrima – preko 10.000, a da su preko mesnih zajednica uspeli da vakcinišu veliki broj mladih u seoskim područjima.

„Nije ni čudo što očekujemo da će u narednom periodu taj broj biti povećan i očekujem da ćemo možda za neki dan preći 24, 25 posto“, kazao je Jerkan.

Dodao je da se očekuje da u narednim danima bude dato oko 14.000 doza vakcine, što će doprineti da Niš dođe do 60 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

Inače u kovid ambulantama u Nišu u toku jučerašnjeg dana javilo ce 212 pacijenata, urađeno je 209 testova od čega su pozitivna tri.

Od ovog broja 69 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid ifekciju, dok je 143 obavilo kontrolni pregled.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku uradili su 21 radiografiju pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 98 laboratorijske analize.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Koji li je nepismeni politikant smislio ime „vakcinalni punkt“ umesto mesto za vakcinaciju?
    mesto za vakcinaciju – naziv sve kaže
    vakcinalni punkt – ne liči na srpski jezik … i blesavo izgleda napisano ćirilicom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button