Sport

PROJOVIĆ: Nikad jači Kup Radivoja Koraća

Četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća igra se od 16. do19. februara u niškoj hali “Čair”. Iako se borba za Žućkovu levicu već odomaćila u gradu na Nišavi, Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije kaže da ćemo za desetak dana videti nešto što do sada nismo.

Ove godine očekujem najjači kup koji se do sada igrao u Nišu. Crvena zvezda igra brilijantno u Evroligi, nikada se nije desilo da tri kluba koja učestvuju u završnici turnira učestvuju i na međunarodnim turnirima  a i ostali domaći timovi dolaze u Niš sa velikim ambicijama. Ostaje žal što niški tim nije izborio učešće ”, rekao je Projović.

Predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije Uroš Parlić potvrdio je da će grad da uplati tom košarkaškom savezu dva miliona dinara za pomoć u organizaciji Kupa Radivoja Koraća. On je obećao Nišlijama da neće ostati bez karata.

Prodaja karata kreće u utorak 7. februara. Cena kompleta karata za tribine iznosi 2.000 dinara, a za parter 4.000 dinara. Cenu pojedinačnih karata naknadno ćemo odrediti”, rekao je Parlić.

Karte će se prodavati na biletarnici hale Čair i u prostorijama Turističke organizacije Niš.

Ono što će se prvi put održati u Srbiji a ja sam srećan što je to upravo u Nišu, da će pored takmičenja za senior biti održan i mini kup za pionire, kao prateća manifestacija”, potvrdio je Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

On dodaje da je Košarkaški savez Srbije poverio organiuzaciju kupa Gradu i Regionalnom savezu istočne Srbije, a ponavlja najave da će to biti spektakl ne samo za Nišlije.

Čitava organizacija je u odnosu na prošlu godinu povećana za jedan stepenik više kao i sam program ali i obezbeđenje. Veliko je interesovanje jer je košarka nacionalni sport. Navijanje u Nišu ima posebnu draž ”, kaže on.

Svi igrači bez obzira na raspored doćiće dan ranije u Niš, potvrdio je Projović.

Plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća obezbedili su Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, FMP, Dinamik, Vršac, Spartak Subotica i Dunav iz Starih Banovaca.

Četvrtfinalni mečevi kupa igraju se 16. i 17. februara, polufinala su na programu u subotu, 18. frebruara, dok je finale na programu 19. februara. Trofej brani Mega Leks, koji je u prošlogodišnjem finalu pobedio Partizan sa 85:80 i osvojila prvi pehar u istoriji.

PAROVI ČEVRTFINALA

ČETVRTAK (16. FEBRUAR)

FMP – Spartak Subotica

Crvena zvezda – Vršac

PETAK (17. FEBRUAR)

Mega Leks – Dinamik

Partizan – Dunav Stari Banovci

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com