Virus KoronaZdravlje

PROFESOR DR ZORAN PERIŠIĆ, DIREKTOR UKC NIŠ: Za deset dana u novom Kliničkom centru neće biti kovid pacijenata

Epidemiološka situacija mnogo je bolja nego što je bila i u ovom trenuku u stacionaru UKC Niš leže 22 pacijenta i tri u intenzivnoj nezi dok je na Infektivnoj klinici 40, četvoro pacijenata na Dečijoj klinici i u Kruševcu je 98, kazao je profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

„To je trenutna situacija i ovakav  presek u UKC Niš nam daje mogućnost da govorimo, obzirom da je juče bilo 16 osoba zaraženih virusom, da imamo  realnu mogućnost da za sedam do 10 dana kompletno ispraznimo od kovid pacijenata novi Klinički centar“, kazao je Perišić.

On je dodao da će nakon toga započeti ozbiljno sređivanje UKC.

„Pre svega se radi o  krečenju i popravljanju oštećenih sanitarija jer ne možemo pacijente da uvedemo u prostor u koji ranije nismo mogli da uđemo i izkontrolišemo ga u kakvom je stanju. U narednih  sedam do deset dana biće govora o tome da pređemo na rad samo sa kapacitetima Infektivne klinike i Kovid bolnice u Kruševcu“, zaključio je direktor UKC profesor dr Zoran Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com