Društvo

Prof. dr Ranković: Situacija u Nišu povoljnija, oprez i dalje neophodan

Epidemiološka situacija u Nišu je povoljnija. Svakoga dana je sve povoljnija, kaže Prof. dr Žarko Ranković, koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije.

On za Niške Vesti kaže da je ovakva situacija rezultat mera koje je donela Vlada Srbije i Štab za vanredne situacije Grada Niša.

“Mi smo blagovremeno donosili odluke i mere, čak smo neke odluke i ranije donosili nego što su doneli u Vladi, na nivou Beograda ili Novog Sada”, kaže Ranković.

Iako se Niš postepeno vraća u normalu, otvaraju se pijace i radnje, oprez i dalje mora da postoji.

“Moramo i dalje da držimo socijalnu distancu od 2 metra, da u zatvorenom prostoru ne sme da bude više od jedne osobe na 4 kvadratna metra. I dalje se moramo svega toga pridržavati ako želimo da se ovo završi onako kako svi očekujemo”, zaključio je koordinator Štaba Žarko Ranković.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede koji je i koordinator posebnog Kriznog štaba Vlade Srbije za Nišavski i Toplički okrug, za televiziju Zona plus je, između ostalog, rekao da se uveliko otpuštaju pacijenti u Nišu. Oni će ipak još dve sedmice provesti u kućnoj izolaciji. Ministar kaže da će, ukoliko budemo dobre sreće, biti zatvorena jedna privremena bolnica u Nišu i da će dati sve od sebe da se prvo zatvori “Čair”.

“Gledaćemo da jednu od privremenih bolnica koja se bude najviše praznila, da ćemo je potpuno isprazniti. Simbol toga je Čair. U ovom trenutku mogu da kažem da imamo 132 čoveka na Čairu, pa ćemo videti nakon stizanja rezultata. Najviše bih voleo da to svakako bude Čair, da ga dezinfikujemo i ostavimo preventivno da postoji za ne daj Bože”, kazao je Nedimović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com