Društvo

Prodavci sa kvantaša odustali od štrajka

Štrajk prodavaca sa Kvantaške pijace u Nišu najavljen za 8. mart zbog nelojalne konkurencije prodavaca koji na “divlje” prodaju poljoprivredne proizvode na Velikoj pijaci, ipak neće biti održan.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je danas da je na sastanku sa prodavcima postignut dogovor i da su odustali od protesta, “tako da mora da razočara sve one koji su mislili da će štrajka biti”.

“Sa ljudima iz Javno komunalnog preduzeća “Tržnica”, sa ljudima iz komunalne milicije, komunalne ispekcije opštine Crveni Krst ponovo ćemo na teren, jer zakupci na kvantašu tvrde da je bilo jako dobro kada smo tri meseca organizovali stalne akcije”, izjavila je Sotirovski.

Ona je najavila da će prodavci na Velikoj pijaci morati da dostavljaju potvrde da imaju zakupljene tezge, a najavila je i dodatne kazne za one koji “na crno” prodaju robu na toj pijaci.

Prema njenim rečima Grad Nišu ovom trenutku nema toliko komunalnih milicionera koji bi stalno četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom dežurali na Velikoj pijaci od tri iza ponoći do sedam ili pola osam ujutru.

“Komunalni milicajci se bave i bukom u gradu i “Okom sokolovim” i mnogim drugim stvarima te nije moguće dežuranje na tom prostoru svake noći, naročito ne uoči vikenda”, izjavila je Sotirovski.

Ona je kazala da će uskoro biti prezentovana nova Kvantaška pijaca koju prodavci sa kvantaša vide kao rešenje svojih problema i dodala da će na istoj lokaciji biti i auto pijaca i buvlja pijaca.

Pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković izjavila je avgusta prošle godine da je u toku izrada tehničke dokumentacije za izmeštanje Kvantaške pijace preko puta Kazneno-popravnog zavoda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com