Društvo

Privodi se kraju humanitarna akcije “Brkovi su in”

Humanitarna Akcija “Brkovi su in” ulazi u finalnu fazu. Trajaće još nedelju dana, a građani i svi oni koji su ljubitelji brkova moći će da glasaju za izbir najlepših brkova i brade do kraja akcije.

Uredjivanje brade i brkova za sve učesnike akcije održano je i ove subote, a glavni frizer je Dorđe Đorđević, koji je ove nedelje u Parizu osvojio četvrto mesto na svetu.

Svi mogu da glasaju za naj brkove i najlepšu bradu, putem sajta Brkovisuin. Sav prihod od poruka – 1 na 1150 – ide Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, NURDOR.

Akcija koja je počela početkom septembra postaje sve popularnija među Nišlijama, a pridružuju joj se i poznate ličnosti koje sa berberske stolice poručuju svima da im se pridruže i tako doniraju novac mališanima koji hrabro biju najvažniju bitku svog života.

Jedan od njih je i Dejan Stoiljković, muzičar.

“Prvi put sam u životu pre nekoliko meseci pustio bradu i brkove i baš kada sam mislio da se obrijam jer su mi svi rekli da mi brada ne stoji dobro, zaustavio sam se jer sam želeo da se pridružim ovoj akciji i tako pomognem mališanima kojima je pomoć i te kako potrebna”, kaže Dejan. “Toliko sam se obradovao što mogu da se pridružim ovoj akciji jer kada čujem da je u pitanju humanitrana akcija istog momenta reagujem tako što se pridružim istoj”.

Akcija “Brkovi su in”; Foto: V.P.

Dejan je pozvao sve da se pridruže akciji. Ako nemaju bradu ili brkove mogu da doprinesu celoj priči i tako što će kupiti majicu na kojoj je natpis “brkovi su in”, a tu su i besževi za promociju akcije.

“Nadam se da ćemo na ovaj način doprineti NURDORU, a ja sam uvek tu za svoj grad i sve kojima je pomoć potrebna”, dodaje Dejan.

Za bijanje i štucanje brade zadužen je ovog puta bio najbolji među najboljima, Đorđe Đorđević za koga slobodno možemo da kažemo da ga sada “bije svetski glas”. Upravo se vratio sa Svetskog prvenstva u Parizu gde je osvojio 4 mesto, pa oni koji su seli na njegovu stolicu mogu da se pohvale da su “bili u rukama svetskog majstora”. On je u konkurenciji od preko 1500 frizera iz celog sveta on se kao član srpske reprezentacije plasirao na četvrto mesto i tako pokzao da mi “frizere za trku imamo”.

“Konkurencija je u Parizu bila izuzetno jaka, a samo reprezentacija Kine je imala između 200 i 300 takmičara, dok su Italijani koji su u svetu poznati kao dobri frizeri imali oko 80 takmičara”, kaže Đorđe dok se priprema da Nišlijama, pa i gostima iz drugih gradova sredi brade i brkove. “Nije bilo treme, bio sam spreman i sve je bilo proračunato. Pored frizura sam radio i brade, tako da mi je ova humanitarna akcija malo pomogla i da se dodatno uvežbam za takmičenje”, kaže Đorđe.

Đorđu je pomagala i Džesika Marjanović, devojka koja je muški frizer is a ponosom ističe da je sa 16 godina počela da radi.

“Mušterije uglavnom traže fazoniranje kratke ili duge brade i brkova. Žele da liče na neke glumce, ponekad je to moguće, ponekad ne, ali se trudim da uradim svoj posao najbolje što mogu”, kaže Džesika.

Akcija “Brkovi su in”; Foto: V.P.

Za ovu akciju se prijavila jer želi da pomogne najmlađim pacijentima.

“Čast mi je da učestvujem u ovoj akciji, prijavila sam se jer je humanitarna i želim da pomognem”, dodaje ova devojka.

Akcija se završava u subotu, 28.septembra. Građani učestvuju u akciji tako što slanjem SMS poruka “1” na 1150, a detalje mogu da pronađu na sajtu Brkovisuin.Prihod od akcije ide NURDORD-u i najmlađim i najhrabrijim pacijentima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com