Društvo

Prioritet pri legalizaciji za one koji čekaju struju

Vlasnici kuća i stanova koji zbog nelegalizovanih objekata ne mogu da dobiju struju, mogu da se prijave i ostave svoje podatke na pisarnici u Gradskoj kući kako bi imali prioritet prilikom postupka legalizacije.

“Svi oni koji čekaju priključenje na struju, a EPS im pravi problem zbog nelegalizovanog objekta treba da dostave pisarnici u Gradskoj kući svoje podatke o dokumentima koje su predali našoj Upravi za gradjevinu i imaće prioritet u postupku legalizacije”, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prilikom obilaska socijalnih stanova u Ulici Majakovskog.

Najavila je da će u petak u Ministarstvu rudarstva i energetike biti održan sastanak na kojem će predstavnici ministarstva, Elektroprivrede i grada Niša pokušati da reše problem više od 4.500 domaćinstava u Nišu koja su godinama bez struje.

“Nadam se ćemo mi već u petak popodne imati imati deo rešenja za te ljude. Zatražila sam od ministarke Zorane Mihajlović da se razmotri mogućnost da im se odobri reprogram dugova”, kazala je Sotirovski.

Prema njenim rečima, medju domaćinstvima koja nemaju struju jednu kateogriju čine oni koji su isključeni sa mreže zbog neovlašćene potrošnje, drugu kategoriju oni koji su isključeni zbog dugova, a treću kategoriju oni gradjani koji su dug platili, ali nisu vraćeni na sistem.

“Videćemo da li postoji jedan model rešavanja problema za sve te ljude, da li za sve njih može da se omogući jedna vrsta reprograma, da izmiruju stare dugove i istovremeno plaćaju novu potrošnju”, izjavila je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com