Promo vesti

Prima donna, mesto gde palačinke postaju umetnost

Sanja Miletić je profesor flaute, a palačinkarnicu Prima donna otvorila je zajedno sa majkom još 2003. godine. Kaže da je pravljenje palačinki kreativni posao u koji obe ulažu puno ljubavi. Lokal u ulici Aleksandra Nenadovića sama je sređivala sa puno detalja. Obožavalaca palačinki je dosta, a kada uđu u lokal lako prepoznaju intervenciju “ženske ruke”. U Prima donni se jedu slane i slatke palačinke, a Sanja kaže da Nišlije vole sve.

Da li ste znali da su prve palačinke jeli antički ljudi? Naravno, one nisu bile takve kakve ih jedemo danas. Pečene mešavine mleka, brašna, jaja i začina su antički Rimljani nazivali “alita dolcia” što u prevodu znači “nešto slatko”. Ovakve, kakve ih danas znamo, počele su da se prave u srednjovekovnoj Evropi. Ipak, Francuzi su narod koji ih najčešće pravi i jede, a pri tom se i rado takmiče u bacanju i okretanju palačinki u vazduhu.

Došla sam na ideju da otvorimo palačinkarnicu jer palačinke daju mogućnost za kreaciju. Neverovatno je koliko je mogućih kombinacija, a nove ideje naviru same od sebe. Svako ko dođe u Prima donnu može i sam da napravi svoju “kombinaciju”, kaže Sanja Miletić.

Od slanih palačinki Prima donna nudi punjenja sa mesom, tunjevinom i povrćem. Testo može biti od pšeničnog, kukuruznog ili heljdinog brašna. Slatke palačinke imaju mnogo ukusa, a posebno se izdavaju one sa kremovima koje majka i ćerka same prave.

“Moja preporuka je poslastičarski krem sa čokoladnim punjenjem, voćem i sladoledom”, dodaje.

POGLEDAJTE CEO MENI PRIMA DONNA >>>

Prima donna je otvorena od 15 do 23 sati. Uz palačinke, ovde se može popiti i čaša vina ili krigla piva.

Palačinke se jedu i za ručak i za večeru. Jedna palačinka može da zameni ceo obrok, mada sve zavisi i od apetita. Neki kažu i da im je jedna palačinka i previše,objašnjava kroz smeh Sanja Miletić.

U meniju Prima donne palačinke imaju imena italijanskih opera, pa tako možete probati Aidu ili  Karmen, a kroz komične i voćne glasove Sanja Miletić će vas podsetiti na zaboravljena znanja iz muzičke umetnosti. Prvi čin – slane, drugi čin – slatke.

Prijatno.

Za kraj, vlasnice Prima donne uputile su i poruku čitaocima Niških Vesti:

Priuštite svakog dana sebi nešto malo i lepo, nije sve u novcu.

Opširnije pročitajte na portalu
CityOfNiš >>>

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com