Društvo

Prikupljanjem viškova hrane obezbeđeni obroci za 108 niških porodica

Od marta ove godine u toku je akcija prikupljanja viškova hrane u Nišu i do danas je podeljeno 10.150 obroka za 108 porodica, izjavio je prilikom posete niškom Domu „Duško Radović“ ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

aleksandar-vulin“Za to nismo imali nikakve troškove, već je dobra organizacija, spremnost da se radi i pomogne dovelo do toga da je 108 vaših sugrađana u Nišu moglo da kaže da je neko brinuo o njima i da kaže da su njihove osnovne potrebe zadovoljene”, rekao je Vulin.

Akcija prikupljanja viškova hrane u Nišu traje od 16. marta a viškovi hrane su deljeni socijalno ugroženim porodicama koje nisu obuhvaćene Narodnom kuhinjom, a u organizaciji Crvenog krsta, Studentskog centra, Doma za decu bez roditeljskog staranja.

Socijalno ugroženi građani Niša, tačnije 44 najugroženije porodice,koje nisu obuhvaćene narodnom kuhinjom, od sada će dobijati jedan kuvani obrok dnevno.

Ministar je rekao da će se viškovi hrane nastaviti da sakupljaju i dalje u Nišu, ali i u drugim gradovima Srbije, i da očekuje i dalje dobre rezultate.

“Ministarstvo rada će se naredne godine truditi da sa drugim ministarstvima, pre svega Ministarsrtvom finansija, donesemo odgovarajuća zakonska rešenja kojim će se humanitarni rad osloboditi plaćanja poreza, PDV-a, te će se olakšati bavljenje humanitarnim radom”, dodao  je Vulin.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com