Društvo

Prijem učenika generacije osnovnih i srednjih škola u GO Medijana

Gradska opština Medijana vraća tradiciju prijema učenika generacije, na inicijativu predsednika opštine Nebojše Kocića i građana. Prijem je organizovan za 24 učenika generacije iz 10 osnovnih i 12 srednjih škola, koji su postigli najbolje rezultate u školskoj 2018/2019. godini.

“Prijem je način da pokažemo mladim ljudima da neko misli na njih, da želimo da ostanu u svom Nišu i da će Gradska opština Medijana činiti sve što može da ambiciozne i vredne ljude nagradi i zadrži da žive u svojoj zemlji, u Srbiji. I to je u skladu sa našom politikom podrške mladima i novim generacijama koju ćemo zastupati i dalje”, naglasio je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, uz napomenu da Osnovna škola „Dušan Radović“ i Medicinska škola „Dr Milenko Hadžić“ imaju po dva učenika generacije, što je za svaku pohvalu.

Foto: GO Medijana

Druženje za najbolje među najboljima bilo je u isto vreme i mali istorijski čas za kraj školske godine. Predstavljena je knjiga „Prnjavor Mačvanski 1912-1918“, autorke Darinke Rajičić, a u saradnji sa Društvom za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda. O samim dešavanjima u Mačvi opisanim u knjizi, ali i delu dr Arčibalda Rajsa, u ime izdavača i Društva govorile su Milena Šećerović i Dragana Jurišić.

Uz ovu, najbolji Medijanini srednjoškolci i osnovci dobili su i knjigu „Sudbina najmlađeg srpskog kaplara“, autorke Svetlane Milovanović koja govori o Momčilu Gavriću, najmlađem srpskom kaplaru iz Prvog svetskog rata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com