Sport

Prijem u Gradskoj kući za kolektiv RK Železničar

Kako im je ostao samo korak do ostvarenja istorijskog uspeha – osvajanja titule prvaka države, u Rukometnom klubu “Železničar 1949” s pravom mogu da kažu da igraju sezonu snova. Ostala je još utakmica protiv Metaloplastike koja će odlučiti da li će još jedan trofej stići u prostorije niškog kluba.

Povodom sjajnih rezultata koje su ostvarili u periodu od 10 meseci, a uzevši u obzir da su krenuli praktično od nule, u klubu i te kako trebaju biti ponosni. Ovaj uspeh prepoznalo je i gradsko rukovodstvo koje od prvog dana stoji uz Železničar, a osim značajne finansijske podrške redovno pruža i onu navijačku.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović priredio je danas prijem u Gradskoj kući za predstavnike “Želje”, predsednika kluba Igora Vučića, direktore Ivana Šmigića i Slobodana Milosavljevića išefa struke Josifa Petkovića. Ispred igračkog kadra prisustvovali su Boban Živković, Milan Đukić i Vladimir Jevtić.

“Imamo zadovoljstvo da danas budemo sa našim “Željom”, sa svima onima koji su za ovih deset meseci bili deo jednog tima. U razgovoru koji je prethodio ovom obraćanju pomenuli smo sve koji su značajni i koji su doprineli ovakvom uspehu, od medija, bivših i sadašnjih igrača, uprave, Grada, sruke do navijača i sponzora. Svi zajedno ostvarili su jedan od najvećih rezutlata u istoriji ovog kluba i u to ime izražavam zahvalnost u ime Gradskog veća i svih građana Niša.” izjavio je gradonačelnik Darko Bulatović.

Dodaje da imaju punu podršku i podstrek da u odlučujućoj utakmici (u petak protiv Metaloplastike) ostvare istorijski uspeh za svoj klub i svoje građane. Grad Niš je zajedno sa Niš ekspesom obezbedio besplatan prevoz za sve one koji bi da u petak putuju u Šabac u svojstvu podrške momcima na terenu.

Značajna podrška Želji stiže i od strane Grada. Foto: Niške Vesti

“Puno toga smo uradili ali posao još uvek nije završen. Očekuje nas put u Šabac gde ćemo zaokružiti ovu veoma uspešnu godinu.” kratak i jasan bio je Josif Petković.

Predsednik Igor Vučić dodao je da će klub u narednom periodu dodatno ojačati sponzorski pul i da se nada da će svi u gradu prepoznati ove rezultate kluba.

Gradonačelnik je današnje druženje završio zaključkom da će uvek prepoznavati ovakve podvige, upravo zbog toga što sport i rezultati, mladost, timovi i sve ono što je vezano za sport na najbolji način promovišu i pronose slavu ovog grada.

Grad je izmirio sve obaveze prema klubovima u prošloj godini a sa tom praksom nastaviće i u ovoj. 

Stvaraće se uslovi za nove generacije koje će imati razlog više da se bave sportom i zdravo deluju i razmišljaju, a sve u interesu zajednice u kojoj živimo.


Da upotpuni bogatu kolekciju trofeja Železničaru je potrebna pobeda nad Metaloplastikom, a klub će obezbediti prevoz sa sve one koji žele da svedoče novom istorijskom uspehu niškog kluba. O tome nešto više u najavi meča…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com