Kultura

Prijem u Gradskoj kući, počinje snimanje filma o Hipi dolini

Povodom početka snimanja filma o Hipi dolini koja je tokom sedamesetih godina prošlog veka okupljala nišku omladinu, član Gradskog veća, Jelena Mitrovski, primila je ekipu City Marketing Centra koja će raditi na ovom filmu. Mitrovski je obećala i finansijsku i svaku drugu vrstu pomoći koju će Grad dati da bi ovaj film ugledao svetlost dana. Premijera filma očekuje se na ovogodišnjim Filmskim susretima.

Na prijemu u Gradskoj kući koji je priređen za ekipu City Marketing Centra koja će u narednim mesecima raditi na filmu o Hipi dolini (danas ulica Generala Tranijea), Jelena Mitrovski je istakla da je o toj ulici i druženju omladine tokom sedamdesetih godina slušala i od oca i dede, i da joj je izuzetno zadovoljstvo što će Grad učestvovati u produkciji filma.

“Čula sam puno interesantnih stvari o ovoj ulici, koja je u jednom dužem vremenskom periodu bila kultno mesto Niša i bila značajana mnogim generacijama kojima je to mesto i to vreme bilo posebno po mnogo čemu. Sa moje strane, obećavam svaku vrstu podrške i pomoći”, istakla je Mitrovski resorno zadužena za kulturu.

Oliver Paunović, producent u filmu, kaže da se odlučio  za snimanje ovog filma jer je godinama slušao zanimljive priče o Hipi dolini. Iako pripada mlađoj generaciji Nišlija, koja nije osetila čari Hipi doline, njegov motiv je bio da sačuva od zaborava to mesto, vreme i ljude.

“Sva tri filma koja je City Marketing Centar producirao do sada, “Moj city, moj Niš”, “Stari Niš- moj Niš” i “Lutajuća srca – arhiv emocija” jesu proizvod želje da se od zaborava sačuvaju važni momenti i mesta iz života Niša i Nišlija”, kazao je na prijemu Paunović.

Miki Lazić, Vladimir Ristić, Dragan Aranđelović, Boban Rajković

Prva klapa filma pašće u toku sledeće nedelje, rekao je Boban Rajković koji će biti reditelj filma. Scenario je urađen, na njemu je radio Vladimir Ristić, koji je bio i reditelj filma o Lutajućim srcima. I Rajković i Ristić su istakli da veliki problem predstavlja nedostatak video arhive iz tog perioda, pa pozivaju sve Nišlije koje imaju privatne  fotografije ili bilo kakve video snimke Hipi doline iz perioda šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka da kontaktiraju produkciju City Marketing Centra u Prvomajskoj 2, ili da materijale šalju na  mejl info@niskevesti.rs.

O svojim iskustvima i mladosti provedenoj u Hipi dolini govorili su Dragan Aranđelović Ara, čije je mesto u ovoj ulici “bilo drugo prozorče za ubacivanje uglja na tadašnjem  hotelu  Niš” i Miroljub Miki Lazić, koji je u sedamdesetima bio prvi disk džokej u obližnjoj diskoteci “13”.

Veliki doprinos realizaciji filma daće i Branislav Miljković, takođe jedan od popularnih disk džokeja i Vladan Vanja Stanojević, bivši član “Kerbera”. Njihova svedočanstva predstavljaće okosnicu filma, jer će objasniti  kako je život niške omladine pulsirao u ovoj malenoj niškoj uličici.

Film će premijerno biti prikazan na ovogodišnjim Filmskim susretima u revijalnom delu programa, na završnoj večeri Festivala, a pun naziv  dokumentarnog filma je “Hipi dolina- priča jedne mladosti”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com