DruštvoPolitika

Prijem građana uskoro i u Skupštini grada

Poslednja nedelja u mesecu rezervisana je za pitanja građana u kabinetu gradonačelnika. Sudeći prema broju prijavljenih, problema u gradu je mnogo i biće potrebno mnogo snage i vremena da se svim građanima izađe u susret.

U nameri da pomogne pre svega sugrađanima, ali i izvršnoj vlasti, uskoro će i odbornici Skupštine grada otvoriti vrata za sva pitanja iz svoje nadležnosti.

“Otvorićemo skupštinska vrata za građane, kako bismo kroz razgovor sa njima došli do saznanja šta su njihovi suštinski problemi. Ova forma komunikacije postoji, dolazili su i dolaze ljudi u kabinet gradonačelnika, ali neće škoditi da imaju mogućnost da svoj problem iznesu svojim predstavnicima u skupštinskom domu”, kaže Boban Džunić predsednik Skupštine grada Niša.

I to nije jedina novina u radu gradskog parlamenta. Prema najavama predsedavajućeg, najviši organ lokalne vlasti bi uskoro mogao da dobije svoj sajt.

Za izradu sajta Skupštine grada već su angažovali IT stručnjaci.

Foto: Twitter.com

“Skupština grada, Gradsko veće, Gradonačelnik i Gradska uprava, kao najvažniji gradski organi, moraju da imaju svako svoj sajt. Ako težimo decentralizaciji, transparentnosti u radu, ako težimo ka tome da budemo pristupačni građanima, onda bi trebalo i da poradimo na tome. Sve je propisano i zakonom i nižim pravnim aktima. Uostalom, Vlada Srbije i Republički parlament imaju zasebne sajtove, ne vidim razlog da grad Niš to nema. Novo vreme traži nova rešenja, a sa novim ljudima i sa novom energijom uvek možete inovirati”, dodaje Džunić.

To neće narušiti celovitost i jedinstvo u rukovođenju gradom, kaže Džunić i navodi da iako su kontrola jedna drugoj, i zakonodavna i izvršna vlast imaće dozu samostalnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com