Društvo

Prihodi grada Niša u prvih šest meseci 4,87 milijardi, od prošlogodišnjih veći za 15,5 odsto

U budžet grada Niša u prvoj polovini ove godine je od planiranih 5,42 milijarde dinara prihoda uplaćeno 4,87 milijardi, što sa 153,9 miliona dinara prenetih sredstava iz prethodnih godina čini 95 odsto plana, rečeno je na poslednjoj sednici niškog Gradskoj Veća.

Prema rečima načelnice Uprave za finansije Nine Ilić prihodi budžeta grada u prvoj polovini ove godine veći su za 15,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

“Od ukupno planiranih rashoda od 5,42 milijarde u periodu od januara do juna izvršeno je 4,7 milijardi, što je 87,2 odsto plana”, kazala je Ilić.

Foto: B.LJ.

Ona je kazala da su tekući rashodi i troškovi grada, rashodi za zaposlene, za korišćenje roba i usluga i kamate iznosili 3,76 milijardi dinara, izdaci za nefinansijsku imovinu 769 miliona, za otplatu glavnice domaćim kreditorima utrošeno je 114,6 miliona, a za nabavku “domaće finansijske imovine”, odnosno učešće u kapitalu Javno komunalnih preduzeća “Tržnica” i “Gorica” 80 miliona dinara.

Ilić je dodala da je budžet grada u prvih šest meseci u odnosu na godišnji plan realizovan oko 40 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A rashodi koliko su?. Koliko košta krkanje u kafanu gradskih i opštinkih neznalica, parazita i kalemara?. Koliko košta narod korišćenje službenih automobila u privatne svrhe u toku radnog vremena?. Koliko košta državni službenici u gradu Nišu koji ne znaju ni računar da upale a ne da ga koriste?. Koliko para je rashod, to mene zanima?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com