Društvo

Prezentovana projektna ideja o poboljšanju turizma GO Pantelej i Niška Banja

U okviru konstruktivne saradnje unutar javnog sektora i međusektorske saradnje sa privatnim i civilnim sektorom, u Gradskoj opštini Pantelej održana je zvanična prezentacije projektne ideje o formiranju nove turističko-rekreativne ponude koja povezuje i objedinjuje raspoložive resurse i potencijale opština Pantelej i Niška Banja.

Inicijalni akteri su i Institut „Radon“, Strelište u Malči, Vinski podrum „Malča“, Konjički klub u Niškoj Banji, Safari klub-Niš.

Reč je o zajedničkom nastojanju da se bez dodatnih ulaganja ili sa minimalnim intervencijama, kroz tekuće poslovne aktivnosti, uzajamnim dopunjavanjem i prožimanjem delatnosti svih učesnika, unapredi područje Malča-Sićevo-Ostrvica kao zanemarena i nedovoljno iskorišćena prirodna spona dve opštine.

Kao jedinstvena celina bila bi turistički atraktivna sa brojnim sportsko-rekreativnim i drugim programima i praktičnom nadogradnjom dosadašnje ponude koju pojedinačno pružaju Institut „Radon“, Vinski podrum i Strelište u Malči.

Zajednička želja je da tokom čitave sezone na ovom potezu bude turista, šetača ,biciklista, jahača, kao i da Malča ponovo bude “srpska Toskana”.

Predsednik GO Niška Banja, Dejan Jovanović, istakao je važnost ovakvog projekta koji bi obezbedio prisutnost velikog broja turista ovoj opštini, koji neće tu dolaziti samo zbog zdravstvenih problema već da bi se odmorili i posvetili sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Bratimir Vasiljević, predsednik GO Pantelej rekao je na danda svi u ovoj opštini imaju ozbiljne namere da dovedu projekat do kraja, i da za ovakvu vrstu turizma postoje neslućene mogućnosti. Obećavaju da će svim srcem i snagom “ući u priču”.

Za narednu nedelju planiran je obilazak pomenute teritorije i procena vezana za prve korake u realizaciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com