Kultura

Premijera filma “Nigde” istog dana u Nišu i Montrealu

Treće festivalsko veče obeležila je svetska premijera filma “Nigde”, reditelja Predraga Velinovića. Od početne ideje do premijere filma prošlo je skoro sedam godina, a polovina scena snimana je Švedskoj. U glavnoj ženskoj ulozi debitovala je Marija Bergam, koja se i poklonila niškoj publici.

Osim na Letnjoj pozornici, film je iste večeri prikazan i na filmskom Festivalu u Montrealu.

Eto, pogodilo se da nas pozovu i u Montreal, ali mi smo već dogovorili da ćemo doći u Niš, jer ovaj Festival jako volimo zato što publika voli film i voli glumce“, kazao je Velinović.

Film “Nigde” je priča koju će najviše razumeti generacije srednjih godina, odlazak troje prijatelja iz zemlje, ratne devedesete, snalaženje i nesnalaženje u stranoj zemlji koja je desetinama hiljada udaljena od Srbije.

„Ta generacijska kretanja su postojala i ranije, ima ih sada, a kako stoje stvari biće ih i u budućnosti. Ja imam sina koji studira medicinu i koji već sad priča da će raditi u Nemačkoj, Švedskoj, Norveškoj…mi film radimo već sedam godina i kako vreme prolazi, postaje sve aktuelniji“, objašnjava reditelj Predrag Velinović.

U ulozi Nataše, prvi put na filmu je Marija Bergam. Po njenim rečima, imala je sjajnu ekipu koja joj je pomogla da se izbori sa svojom prvom ulogom. Film je dugo bio u montaži, tako da je poslednju scenu snimila pre četiri godine. Kaže uz osmeh i da se u međuvremenu udala i rodila dete, a da će publika, osim u ulozi Nataše, moći da je vidi još jednom, na završnoj večeri Filmskih susreta.

„Moram da kažem da će me publika na ovom Festivalu videti u mom prvom, ali i poslednjem projektu. Glavnu žensku ulogu tumačim i u seriji „Senke nad Balkanom“, tako da je jako zanimljivo što ćete moći da vidite moj glumački razvoj“, najavila je mlada glumica.

Osim Marije Bergam u filmu glume Nebojša Milovanović, Miloš Samolov i Ivana Velinović, a direktor fotografije bio je Milorad Glušica.

U nedelju, četvrte večeri Festavala na programu su flmovi “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato” u režiji Srđe Penezića i  IN MEMORIAM “Slepi putnik na brodu ludaka” reditelja Gorana Markovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com