Kultura

Predstave koje možete pogledati onlajn

Narodno pozorište i Pozorište lutaka Niš objavili su nove repertoare svojih predstava. Kao i do sada, predstave možete pogledati onlajn.

Predstave niškog Narodnog pozorišta možete pogledati na njihovom sajtu http://www.narodnopozoristenis.rs/predstave-online/  po sledećem rasporedu:

Repertoar Narodnog pozorišta

Iz Narodnog pozorišta Niš poručuju da će link će biti aktivan 48 časova, a nakon toga će link zameniti i prikazati novu predstavu.

Pozorište lutaka tokom vanrednog stanja prikazuje svoje predstave na YouTube kanalu.

Predstave koje su na repertoaru za ovu semicu:

Četvrtak, 9. april, 18.00, predstava „Patuljak Nosonja“
Romantična i počuna priča nemačkog pesnika i pisca Vilhelma Haufa. U životu stvari često nisu onakve kakvim izgledaju. Iza ružne i deformisane spoljašnosti krije se osećajna duša i dobro srce. I u najtežim životnim trenucima čovek može da promeni svoju sudbinu i pronađe sreću uz pomoć srodne duše sa kojom deli sudbinu.
Predstavu je režirao Todor Valov, a uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Stefan Mladenović (na snimku Nikola Cekić koji je ulogu tumačio ranije) Toma Bibić, Davorin Dinić i Mirjana Đorđević (na snimku Dina Arsić koja je ulogu tumačila ranije).

Patuljak Nosonja; Foto: Pozorište lutaka Niš

Nedelja, 12. april, 11.30, predstava „Ulica Tra la la“Predstava kombinuje različite tehnike scenskog izraza. Iako po svojoj suštini lutkarska, sadrži i elemente žive igre, plesa, pevanja kao i multimedijalnih video sadržaja.
Priča o životu sasvim običnog gospodina kojeg su svi nazivali “gospodin Baksuz”. U njegovom kraju se desila prava ekološka katastrofa jer su ljudi posekli drveće i uništili prirodu, kako bi na tom mestu napravili velike, sive i neugledne zgrade. U želji da reši taj problem gospodin Baksuz kreće da očisti okolinu ali ga u tome sprečava jedna jako čudna okolnost, da i njegova kućica ne želi više da živi u tom kraju i zbog toga ga svuda prati i ometa u njegovoj nameri.
Predstavu je režirala Emilija Mrdaković, a uloge tumače: Nataša Ristić, Srđan Miljković i Davorin Dinić.
Linkovi će biti objavljeni na fb strani Pozorišta lutaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com