Kultura

Predstava “Nevidljive 45+” u SKC-u

Aktivistkinje Centra za devojke i glumica niškog Narodnog pozorišta Dragana Jovanović premijerno će izvesti predstavu “Nevidljive 45+” u četvrtak 12. jula sa početkom u 20 sati. Predstava će biti izvedena na Kamernoj sceni Studentskog kulturnog centra.

Predstava govori o ženama koje imaju preko 45 godina i probleme sa pronalaženjem posla i prikazuje njihove životne priče.

U jednoj čekaonici, u novosnovanoj južnokorejskoj kompaniji, sreće se pet žena sa različitim životnim pričama, željama, snovima i sa jednim zajedničkim ciljem da se zaposle.

Predstava “Nevidljive 45 +” ima za cilj da ukaže na različite probleme sa kojima se ove žene suočavaju u potrazi za poslom, da alarmira javnost i da ukaže na potrebe za različitim oblicima podrške i merama za poboljšanje njihovog stanja.

“Samo angažovana umetnost, umetnost koja se bavi problemima zajednice i ukazuje na obespravljene, potlačene i diskrimisane ima razloga da postoji”, ističe Dragana Jovanović, glumica i autor predstave.

Realizaciju predstave pomago je Sekretarijat za kulturu i informisanje Grada Niša. Koncept i režija: Dragana Jovanović.
Ko-autroke: Tatjana Nikolić, Silvija Mihajlović, Marija Stojanović, Marija Virijević i Marta Stanojević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com