KulturaPromo

Predstava „Laž“ i vrhunska glumačka ekipa stiže u Niš

Gostovanje Beogradskog dramskog pozorišta sa predstavom "Laž" zakazano je za 25. septembar od 20 sati.

Fantastična ekipa glumaca koju čine Miloš Biković, Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Teodosić sa predstavom „Laž“ Florijana Zelera dolazi u Narodno pozorište 25. septembra od 20 sati. 

Reditelj predstave je Nikola Ljuca, prevod uradila Olja Petronić, dramaturg Staša Bajac, dok je za scenografiju zadužen Lazar Bodroža.

KOSTIMOGRAF: Ljiljana Petrović
KOMPOZITOR: Janja Lončar
ASISTENT KOSTIMOGRAFA: Sanja Beštić
INSPICIJENT: Marija Stojić/Dejan Popović
ORGANIZATOR: Bojana Mišić Drnda

„Koliko mi sebe i nama najbliže lažemo? Da li to radimo iz želje da zaštitimo voljenu osobu ili da bi sebe sačuvali. Ovako nabrojano to deluje poprilično prozaično iako nudi mogućnost za samodovoljnu refleksiju lake komedije. Namera mi je da sa pažljivo odabranim glumcima napravim predstavu koja živi u trenutku, koja zavede publiku da gleda jednu (samo) zabavnu i provokativnu komediju o savremenom životu“, kazao je reditelj Nikola Ljuca.

Ljuca dodaje da scena jeste realistično bogata i da je to stan srednje klase, gde se glumci fizički i emotivno do kraja prepuštaju svojim strahovima, neurozama i igrama.

„Na trenutke treba da deluje kao mešavina savremenog bulevarskog pozorišta i sitkoma. Međutim, kako tekst sam sebe počne da dekonstruiše i vešto otkriva prave namere likova tako se i sam postupak menja kao nečemu što je duboki psihološki realizam, koji je čak i isuviše stvaran. Rediteljski postupak pojačava idejne potke drame i ogoljava samu suštinu pozorišne (životne) igre“, kazao je reditelj.

Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta, radnim danom od 10 do 20 sati.
Cena karte za parter je 2.500 din, a za balkon 2.000 din.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Iako sam ljubitelj pozorista, iz principa necu gledati ovu predstavu, niti bilo koju gostujucu koja karte prodaje po najmanje duploj ceni. Jesu li glumci iz Nisa manje spretni, da li manje sebe daju u predstavi? Verujem da ima udeo i zakup sale, zapravo ne znam, ali to sto su lica sa televizije ljubitelju umetnosti ne znaci gotovo nista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com