Kultura

Filmski susreti bez drugog dela filma “Južni vetar”. Reditelj nastavka ovog filmskog hita povukao film sa niškog festivala

Na Filmskim susretima u Nišu domaću premijeru neće imati film “Južni vetar: Ubrzanje”, jer će  manifestaciju otvoriti biografska drama “Toma” Dragana Bjelogrlića i Željka Joksimovića!, piše Kurir.

Miloš Avramović, reditelj nastavka drugog dela velikog bioskopskog hita saopštio je na svom Instagram profilu da organizatori nisu ispunili zahteve koje su tražili.

Dragi prijatelji iz Srbije, a posebno iz Niša, jako mi je žao što moram da vas obavestim da “Južni vetar: Ubrzanje” neće biti prikazan na glumačkom festivalu u Nišu. Naš jedini zvaničan zahtev ili uslov od samog početka bio je da otvorimo festival zbog svega što smo uradili za festival i kinematografiju sa prvim delom. Smatram da smo to zaslužili – piše Avramović i nastavlja:

– “Umetnički savet” festivala je smatrao da ta čast treba da pripadne drugom filmu i mi tu odluku poštujemo. Planirali smo da napravimo veliku “Južni vetar” žurku – koncert sa izvođačima sa saundtreka, ali jbg, ništa od toga. Nemate pojma koliko mi je žao, zato što obožavam festival u Nišu i stvarno smo hteli da se odužimo Nišlijama, koje su nas lansirale s prvim delom. Obećavam da ćemo smisliti neki drugi način da se odužimo publici. Molim vas za razumevanje zato što ne mogu da dozvolim da neko ponižava mene, ekipu i da se sprda sa ogromnim trudom koji je uložen u ovaj film.

Povodom ovih tvrdnji umetnički direktor Filmskih susreta i glumac Vladan Živković je rekao.

– Ekipa “Južnog vetra” je u svojoj prijavi napisala da je njihov uslov da dođu da otvore festival. Mi smo im ponudili da budu prikazani isto veče kad i “Toma”, ili neki drugi dan, ali nisu prihvatili. Njima je važnije od filma bilo da imaju žurku i koncert posle projekcije. Na festivalu se na Letnjoj pozornici svako veče prikazuju dva ostvarenja u takmičarskom programu i nije praksa da publika gleda samo jedan film. Nismo mi imali problem s mojim kolegom Bikovićem, nego rediteljem Avramovićem. Niš je festival glumaca i nismo mogli da dopustimo ovu vrstu pritiska – kaže Živković za Kurir.

Filmski susreti će ove godine biti održani od 21. do 27. avgusta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ma sram vas bilo…Radi svpg egoizma niste spremni ninakakve ustupke ili napredak. Koga interesuje sto je Toma pio i kukao za svakom kafanom? Ni stare ni mlade, a Tomina generacija je odavno sa njim na nebesima. Umesto da mislite na kvalitet festivala vi ga pravite jos gorim. Sramota! Propasce kao i svaki drugi sto je u Nisu propao. Jos se malo koprca Nisville a i njemu je skoro pakraj zbog pametnjakovica!

  2. Свака част организаторима. Трећеразредно остварење Милоша Аврамовића, филм који глорификује криминалце и њихов начин живота и не заслужује да отвори фестивал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com