Društvo

PREDAVANJE: Život posle infarkta miokarda

U ponedeljak 23. januara u hotelu Regent u Nišu održaće se predavanja na temu “Život posle infarkta miokarda”, namenjeno pacijentima koji su preboleli infarkt miokarda ili su zbog dijagnostikovane ishemijske bolesti srca imali operativnu intervenciju By-pass, odnosno ugradnju stenta.

Može li čovek da bude zdrav posle preležanog infarkta? Kako sprečiti komplikacije posle infarkta miokarda i kako organizovati život da se napad ne bi ponovio? Kada se vratiti radnim obavezama? Koliko mogu biti fizički aktivni? Da li je moguća seksualna aktivnost nakon infarkta?

Brojna su pitanja za osobu koja je napustila bolnicu nakon prebolelog infarkta, a odgovore na njih mogu dobiti na večerašnjim predavanjima.

Angažovani predavači su specijalisti interne medicine, kardiolozi prof. dr Svetlana Apostolović i mr sci. med. dr Ljubodrag Radević, kao i neuropsihijatar i psihoterapeut dr Irena Milić.

Organizatori predavanja su Poliklinika Life Impuls iz Niša i Fondacija za zdravstvo Niš. Predavanje počinje u 19.30 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com