Društvo

Pravoslavna Nova godina uz Mariju Šerifović u parku Svetog Save (VIDEO)

U parku Svetog Save, 13. januara, povodom dočeka Pravoslavne nove godine, nastupiće niški bend La Kampanela  i pobednica Evrosonga, Marija Šerifović. Ona je pobedila 2007. godine, pesmom “Molitva”.

Za ponoć je najavljena neverovatna audio-vizuelna 3D projekcija na crkvi Sv. cara Konstantina i carice Jelene.

“Vidimo se 13. januara u Nišu, Trg Sveti Sava, da proslavimo Pravoslavnu Novu godinu. Volim vas i pozdravljam i čekam”, napisala je Marija Šerifović.

Organizator dočeka je Gradska opština Medijana.

Program počinje u 21.30 sat nastupom niške grupe „La Kampanela“, a nastavlja se koncertom zvezde večeri, Marije Šerifović, od 22 sata i 30 minuta. U ponoć organizatori najavljuju audio-vizuelni spektakl na Hramu cara Konstantina i carice Jelene, vatromet i trubače, a posetiocima će biti služeni kuvano vino, rakija i čaj.

Prikupljanje starih baterija od 20 sati

Još jedna zanimljiva i korisna akcija Gradske opštine Medijana u saradnji sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Nišu. Reč je o kampanji prikupljanja starih baterija i to uoči dočeka pravoslavne Nove godine u Parku Sveti Sava, u petak, 13. januara 2017. godine, od 20 sati.

Cilj akcije je promocija značaja pravilnog odlaganja otpada, upoznavanje đaka i građana sa tokovima upravljanja opasnim otpadom  i zaštita životne sredine.Mesta za odlaganje starih baterija biće vidno obeležena.

Akcija će okupiti učenike osnovnih škola sa područja najveće niške opštine i Studentski parlament Visoke tehničke škole. Gradska opština Medijana poziva građane da se priključe akciji i pokažu brigu za zdravu životnu okolinu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com